Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pastorul Americii a incetat din viata

Pastorul Americii a incetat din viata

Autor:

Influentul predicator evanghelist Billy Graham, apropiat al presedintilor SUA timp de mai multe decenii, a murit miercuri la varsta de 99 de ani. Suferind de parkinson si de un cancer la prostata, el fusese spitalizat in mai multe randuri. Graham a vizitat si Romania, in 1985.

 

pastor 672x500 Pastorul Americii a incetat din viata

Predicile lui Graham au fost urmarile de 2,2 miliarde de telespectatori

Mare figura religioasa americana, Graham si-a descoperit vocatia la 16 ani, atragand apoi de-a lungul anilor milioane de oameni datorita carismei sale. Din 1940 si pana in 2000, Graham a predicat in toate colturile lumii, inclusiv in URSS si in China. Si de doua ori (1992 si 1994) in Coreea de Nord. In 60 de ani de cariera, cel care a fost poreclit ”pastorul Americii” a organizat peste 400 de imense adunari (stadioane, sali de concert) si a dus ”cruciade” in 185 de tari. In total, predicile lui au fost urmarite de 2,2 miliarde de telespectatori, contribuind major la aducerea religiei in televiziuni.

graham 1 720x405 Pastorul Americii a incetat din viata

Alaturi de fostii presedinti Carter, Bush si Clinton

S-a intalnit cu toate personalitatile lumii, de la regina Elisabeta, la Papa Ioan Palul II dar cea mai importanta a fost influenta sa asupra presedintilor SUA, incepand cu Harry Truman (1945-1953) apoi cu majoritatea succesorilor sai, cu care a avut relatii familiare. George W. Bush a marturisit chiar ca s-a lasat de baut si ”a gasit drumul catre Dumnezeu” gratie lui Graham. Insa cea mai stransa relatie a pastorului a fost cu presedintele Richard Nixon care i-a oferit toate posturile guvernamentale pe care le-a dorit, inclusiv cel de ambasador al SUA in Israel.

graham 720x481 Pastorul Americii a incetat din viata

Evanghelistul american a strans mii de oameni in Timisoara

In final, relatia de prietenie cu  Nixon s-a racit, Graham estimand ca s-a simtit inselat de Nixon si de anturajul sau in timpul scandalului Watergate in urma caruia presedinele american si-a dat demisia.

teoctist 720x376 Pastorul Americii a incetat din viata

La Suveava, alaturi de PF Teoctist

In 1985, regimul ateu de la Bucuresti i-a permis totusi lui Graham sa predice in lacasuri de cult din Botosani (Manastirea Vorona), Cluj (Catedrala Reformata si Catedrala Romano-Catolica), Timisoara (Catedrala Ortodoxa), Bucuresti (Catedrala Sf. Iosif, Templul Coral), Arad, Sibiu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!