Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pasagerii companiilor aeriene din afara UE vor primi bani pentru intarzieri!

Pasagerii companiilor aeriene din afara UE vor primi bani pentru intarzieri!

Autor:

Cinci companii, American Airlines, Etihad, Emirates, Singapore Airlines si Turkish Airlines sunt nevoite sa se supuna reglementarilor Autoritatii Civile de Aviatie a Uniunii Europene, acordand compensatii calatorilor care ajung la destinatia finala cu peste trei ore intarziere, potrivit deciziilor Curtii de Justitie Europene si Curtii de Apel din Marea Britanie.

 

pasageri aeroport 620x330 Pasagerii companiilor aeriene din afara UE vor primi bani pentru intarzieri!Intarzierile de peste trei ore la cursele scurte sunt compensate cu 250 de euro, iar cele de peste trei ore, la cursele medii,  cu 400 de euro. Intarzierile intre trei si patru ore, la cursele lungi, sunt compensate cu 400 de euro. Zborurile de lunga durata care au intarzieri de peste patru ore vor fi compensate cu 300 de euro si cu 600 de euro, in cazul curselor de peste patru ore. Aceste reguli ale compensatiilor pentru intarzieri, cauzate de companii aeriene,  acopera cursele care pleaca de pe aeroporturile Uniunii Europene si sunt operate de orice companie,  dar si zborurile care ajung pe aeroporturile din UE si sunt operate de o companie din UE.

Noile reguli impuse vin dupa nemultumirea  multor pasageri, nevoiti sa dea in judecata companiile pentru compensatii. Autoritatea Civila de Aviatie da exemplul Emirates Airlines, drept compania care a primit cele mai multe plangeri pentru neplata compensatiilor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!