AcasăNewsPas esential in cazul cumpararii celor 400 de autobuze Euro 6 pentru...

Pas esential in cazul cumpararii celor 400 de autobuze Euro 6 pentru Capitala

Locuitorii Capitalei care circula cu transportul in comun de suprafata si isi pun speranta ca vor avea vara aer conditionat si, in general, conditii civilizate pentru care platesc bilet sau abonament au aflat ca s-a facut un prim pas pentru innoirea parcului auto al RATB.

Mai exact ca Primaria Capitalei a desemnat castigatorul licitatiei pentru achizitionarea celor 400 de autobuze Euro 6 care ar urma sa ajunga sa circule prin Bucuresti la un moment dat – si anume compania turceasca Otokar. Primarul Firea a facut, luni dupa-amiaza, un anunt in acest sens, precizand ca proiectul de achizitii este estimat sa coste 100 milioane de euro, cea ce inseamna ca fiecare autobuz ar urma sa coste 250.000 de euro, suma la care se adauga si TVA-ul.

E de mentionat faptul ca – in situatia in care decizia anuntata luni ramane definitiva, avand in vedere ca exista si o perioada in care se pot depune contestatii –  Municipalitatea intentioneaza ca in urmatoarele 12 luni „sa vina 300 de autobuze in Bucuresti”, si ca „prima livrare” sa fie facuta chiar „in aceasta vara”.

Aceste autobuze vor fi dotate „toate” cu instalatii de aer conditionat, „cu un sistem modern de informare a calatorilor”, rampa speciala pentru accesul persoanelor cu dizabilitati care au nevoie de scaun cu rotile, dar si cu sistem de supraveghere video, din cate a mai precizat primarul Capitalei.

100 afisari

1 COMENTARIU

  1. O sa le vedeti fix inainte de alegeri. Ca sa o votati din nou pe aceasta competenta fiinta vie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger