Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Partidul lui Orban, suspendat din PPE

Partidul lui Orban, suspendat din PPE

Autor:

Partidul Popular European a decis  suspendarea formatiunii de guvernamant din Ungaria, Fidesz, condusa de premierul Viktor Orban. Membrii Fidesz nu vor putea participa la sedintele PPE, nu au drept de vot si nu pot propune candidati pentru diferite posturi, a anuntat pe presedintele PPE, Joseph Daul.

 

orban 1 Partidul lui Orban, suspendat din PPE

Cel mai mare grup politic european are alergie la nationalism si vrea democratie cu forta

Se va infiinta un Comitet de Evaluare condus de fostul presedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept si a valorilor PPE in Ungaria si va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European. “Nu putem fi exclusi sau suspendati – am castigat patru runde de alegeri, am fost alesi de catre cetatenii Ungariei. Un partid ca acesta nu va permite sa fie exclus sau suspendat, ci, in schimb, se va ridica si va pleca”, a declarat premierul Ungariei, precizand ca Fidesz a decis sa isi suspende exercitarea drepturilor “atat timp cat cei trei intelepti isi termina raportul, dupa care vom avea din nou discutii cu PPE”.

O manevra pritocita de “popularul” Jean –Claude Junker

De ce “Orban nu mai are ce cauta in PPE” ? Pentru ca liderul Fidezs este  considerat ”nationalist”, ”suveranist” si ”populist”si  “nu reprezinta in vreun fel valorile crestine democrate”, spunea Juncker. Neted spus, este vorba de campania declansata de guvernul Ungariei impotriva politicii migrationiste a Comisiei Europene, conduse de acelasi  Jean-Claude Juncker. In plus, Orban a avertizat ca miliardarul George Soros promoveaza imigratia in masa pentru a submina tarile europene. Nici restrictionarea ONG-urilor finantate de filantropul american nu a fost bine vazuta la Bruxelles. Membrii care solicita excluderea lui sunt niste “idioti utili” pentru ca de pe urma plecarii Fidesz vor beneficia oponentii de stanga a PPE, avertiza recent Viktor Orban. Cum ar veni, euroscepticismul e un lucru rau, dar democratia impusa cu forta de PPE merge unsa, mai bine spunea asta si Emmanuel Macron in discurul sau lacrimos despre viitorul UE. Dar se vede treaba ca liderii europeni se sperie rau de nationalism, de ani de zile ii considera pe eurocentristi ai mai buni europeni, in timp ce criticii Bruxelles-ului sunt oameni de mana a doua, ca de optiunile cetatenilor nu vor sa auda.


1 Comentariu la Partidul lui Orban, suspendat din PPE

  1. Maceasa

    Bine le face daca ati imputit secuimea cu steaguri hune? Asta se intampla va da afara acum doar Putin va mai ia. Urmeaza Psd cum zicea stanga europeana.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!