AcasăNewsPartidul lui Basescu baga mana in buzunarele romanilor

Partidul lui Basescu baga mana in buzunarele romanilor

Idolul tefelistilor din Piata Victoriei a gasit solutia la problema lipsei autostrazilor din Romania: fiecare cetatean trebuie sa contribuie cu o suma la un fond destinat constructiei de drumuri! Ai inteles, #rezistentule? PMP iti cere sa mai bagi mana in buzunar o data, dupa ce ti s-au oprit deja taxele si impozitele pe venit, si sa te cotrobai de niste maruntis, ca sa il dai lor, politicienilor care si-au dovedit priceperea in managementul infrastructurii. Ohoo, si ce si-a mai dovedit-o Traian Basescu in cei 10 ani cat a condus Romania – s-a umplut tara de autostrazi, cate una pe fiecare an de mandat, asa le inaugura!

Asta este Opozitia din Parlamentul Romaniei! Cine se astepta la altceva, propuneri si proiecte, un „razboi” al ideilor, iata, are acum imaginea incapacitatii factorilor de decizie din tara asta! Opozitia politica de pe Dambovita sta cu mana intinsa tot la contribuabilul care oricum si-a varsat obligatiile pe 1 si 15 ale lunii, la acelasi contribuabil care oricum a cotizat la bugetul Ministerului Transporturilor, ca doar achita taxa de rovigneta, iar o felie din marele buget national e asigurata si de el, prin oneroasele impozite ce-i sunt impuse.

Simionica recunoaste ca atat il duce mintea

Un Siminica din partidul lui Basescu, pe care mamica l-a alintat Ionut si-n certificatul de nastere, admite cu franchete ca lui ii apartine creata idee de a mai sterpeli un leut, doi din agoniseala naivului cetatean. Il credem, nici ca i-ar fi trecut prin cap preacinstitului si onorabilului Traian o asemenea combinatie, pardon! Nu-i sta in caracter.

Dati un leu pentru Ateneu! Asta-i sloganul care l-a inspirat pe Siminica al politicii. I-a placut lui rima, n-a gasit una si pentru drumuri, dar a dres-o din pix, ca praduitorii de la BNR. 3,5% din impozitul pe venit al cetateanului roman sa fie redirectionat pentru constructia de autostrazi! Pam-pam! Asta, fara sa ne bagam peste procentul de 45% pe care Statul roman si-l trage din salariul brut al contribuabilului.

„Se creeaza niste fonduri regionale si acesti bani pot fi folositi doar pentru constructia de autostrazi. La sase luni, Ministerul Transporturilor trebuie sa prezinte datele oficiale cu venituri si cheltuieli, deci o data la 6 luni e o dare de seama in fata cetatenilor”. Extraordinar, aplauze frenetice in Parlament dupa o asemenea descoperire, vuvuzeaua basista a reusit sa urneasca Romania din mocirla nepriceperii, in care statea impotmolita. Cetatenii sunt si ei in extaz, marii angajatori de pe piata muncii spun ca salariatii fac liste, se inghesuie la „Personal”, care mai de care vrea sa doneze inca 3,5% din leafa pentru autostrada pemepista.

USR n-ar refuza, dar vrea la butoane

Majoritatea partidelor politice a luat in ras propunerea lautareasca, pesemne o idee scremuta noaptea, la un sprit. Cum ne si asteptam, la USR s-au si aprins oaresce beculete, mirosul banilor i-a trezit din amorteala iohannista pe micutii neomarxisti progresisti.

Deputatul Catalin Drula este dintre cei care nu respinge din start demersul, ba se avanta si cu o solutie. „Problema investitiilor in momentul de fata nu sunt banii, ci incompetenta si hotia generalizata din domeniu, in special la Compania de Infrastructura si la Ministerul Tranpsoturilor, unde nu se intampla nimic, sunt licitatii blocate, sunt proiecte nelansate care stau in sertare”. In traducere, o idee buna, dar pe care o mai pastram nitel, pana ajungem la butoanele MT si CNAIR!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.251 afisari

3 COMENTARII

  1. Platim de peste 20 de ani taxa de drum,basescu a introdus obligatia si tot el a pus panouri cu ,,aici sunt banii d-voastra,,fara a preciza si buzunarul sau fara fund.Daca ajung la putere,prin aliante,vor introduce inca o taxa=de autostrada,dupa care vor face,oare,autostrazi cu taxare la intrare pe ele,daca se vor face,poate peste un secol.

  2. Pai chioru o viata a dormit in buzunaru nostru. Eu mai am buzunarul spart cand ai mai intra-n gura.

  3. @ Traian Băsescu mai are „acolți”, după cum se exprima Cristian Diaconescu, fost judecător, ,,descalificat” și electoral și ca politician ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger