AcasăNewsPartidul Animalelor intra pe scena politica franceza

Partidul Animalelor intra pe scena politica franceza

Marine Le Pen, care ii sustine pe ”animalisti” a promis, in caz ca va ajunge la Elysee, sa ia masuri impotriva abatoarelor si experientelor pe animale.

Din aceasta saptamana, animalele au un partid politic care sa le apere interesele: ”Le Parti animaliste”, care a fost infiintat pentru o mai buna vizibilitate a cauzei protectiei animalelor.

Marine Le Pen, care ii sustine pe ”animalisti” a promis, in caz ca va ajunge la Elysee, sa ia masuri impotriva abatoarelor si experientelor pe animale.

Potrivit fondatorilor noii formatiuni politice (militanti, oameni politici si avocati) , este necesara ”scoaterea in evidenta in politica a chestiunii animalelor domestice si salbatice”. Partidul ”recunoaste si acorda un loc central animalelor in societate”, ”animalistii” cautand acum un electorat sensibil la acest subiect si preocupat de soarta animalelor. Partidul doreste si infiintarea unui minister al Protectiei animalelor avand ca prioritati interzicerea uciderii animalelor fara asomare prealabila, mutilarea lor, experimentele pe animale sau corridele si luptele de cocosi, potrivit purtatorului de cuvant Hélène Thouy. Thouy este si avocatul asociatiei L214 care denunta regulat maltratarea salbatica a animalelor domestice in abatoarele din Franta, chestiune luata in discutie si la Bruxelles. In acest sens, partidul doreste si o adnotare la Constitutia franceza a unei carte a protectiei animalelor. Printre alte masuri din platforma program figureaza si ”incurajarea municipalitatilor de a infiinta spatii pentru pisicile in libertate”, sau ”atribuirea de personalitate juridica a maimutelor mari”. Potrivit unui sondaj facut anul acesta de Eurobarometru, 88% din francezi considera ca animalele ar trebui protejate mai bine. Vegetarienii reprezinta 3% din populatia Hexagonului dar 10% au declarat sa se pregatesc sa devina.

author avatar
Tudor Borcea
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger