AcasăNewsPartidele, bani grei pe spatele femeilor

Partidele, bani grei pe spatele femeilor

Liderul PSD a indesat cu doamne actualul Guvern

In timp ce bugetul chitaie dupa bani iar plata salariilor si pensiilor a devenit cosmarul Ministerului de Finante, PSD si PNL incaseaza, lunar, sume imense de la stat.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> a indesat cu doamne actualul Guvern

Cele doua mari partide romanesti, PSD si PNL, primesc stipendii nesimtite de la stat: peste sapte milioane de lei (noi) PSD-ul si peste trei milioane PNL-ul in luna martie, de exemplu. Pomana bugetara a inceput sa curga de la inceputul acestui an ca urmare a modificarii legii finantarii partidelor. Pe scurt, partidele parlamentare beneficiaza in prezent de calcularea subventiei nu in raport cu veniturile bugetului de stat (si cu conditia ca suma totala alocata anual sa nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile bugetare),  ci raportat la valoarea PIB-ului.

Dragnea scoate bani frumosi de pe urma colegelor

La inceputul lunii martie a.c., a intrat in vigoare o noua modificare conform careia  subventia calculata pe caciula de parlamentar se dubleaza in cazul alesilor de sex feminin. Desi modificarea a fost initiata de liberala Alina Gorghiu, raportarea ei la abundenta de doamne pesediste care cica fac politica in zilele noastre poate da de inteles ca Dragnea si-a scos de fapt colegele la produs. O situatie care il costa (din nou) pe contribuabilul roman dar arata ca PSD a decis sa promoveze pe banda rulanta femeile nu doar pentru faptul ca Dragnea le poate domina mult mai usor decat pe barbati (Gabriela Firea este doar o exceptie), dar si pentru ca partidul scoate un ban cinstit de pe urma lor. Ca urmare, este de asteptat ca viitoarele liste parlamentare ale PSD sa fie impanate cu si mai multe femei. Tinere si nurlii ca actuala logodnica a liderului PSD sau umbre docile ca Viorica Dancila, nu conteaza. Important este sa fie in numar cat mai mare si astfel PSD-ul sa fie recompensat de la buget cu cat mai multe milioane. Pentru promovarea en gros (si contra cost) a femeilor, nu pentru modul eficient in care face politica si conduce tara, evident.

author avatar
Simona Badulescu
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger