AcasăNewsParlamentul respecta deciziile justitiei doar in scrisori

Parlamentul respecta deciziile justitiei doar in scrisori

Senatorii i-au salvat mandatul lui Mircea Diaconu, punand in pericol imaginea Romaniei

Mircea Diaconu ramane senator, dupa ce colegii sai au respins solicitarea ANI de incetare a mandatului. “ Vor exista consecinte asupra Romaniei”,  a avertizat vicepresedintele Senatului, Petru Filip.

Senatorii i-au salvat mandatul lui Mircea Diaconu, punand in pericol imaginea Romaniei

Culmea, votul a fost dat chiar in ziua in care Parlamentul i-a adresat o scrisoare  comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, care cuprinde, printre altele, informatii privind buna colaborare dintre Legislativ si ANI.

Mircea Diaconu

“Dorim sa aratam ca procesul in reforma sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei nu au fost intrerupte de evenimentele din iulie legate de suspendarea presedintelui. (…) Vom transmite toate acele elemente critice care sunt in zona Parlamentului si care pot fi rezolvate, inclusiv dialogul constant cu ANI, deciziile pe care le-am luat si care poate au nemultumit anumiti parlamentari”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Demersul lui Zgonea a fost umbrit insa de votul senatorilor, situatie recunoscuta de social-democratul Petru Filip. “Decizia unei instante se aplica intr-un stat de drept. Discutam despre proceduri care trebuie aplicate fie ca ne plac, fie ca nu ne plac, iar consecintele le vom trage ca atare”, a subliniat Filip.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger