Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Parlamentul european pune tunurile pe presa lui Putin

Parlamentul european pune tunurile pe presa lui Putin

Autor:

Eurodeputatii au votat, ieri, in favoarea unei rezolutii cere tarilor UE sa contracareze propaganda dusa de mass-media rusa si de teroristii islamisti. Liderul de la Kremlin a reactionat denuntand o ”degradare a ideei de democratie”.

 

parlament Parlamentul european pune tunurile pe presa lui Putin304 deputati au sustinut rezolutia, 179 au votat impotriva iar 208 s-au abtinut. In timpul unei sedinte in plen care a precedat votul, un raport prezentat de deputatul polonez Anna Fotyga afirma ca Rusia are ca scop ”incitarea la teama si divizarea Europei”, promovand o ”propaganda ostila UE”, la fel ca si propaganda organizatiilor teroriste. Au fost denuntate si ”preudo-agentiile de presa rusesti”, precum Russia Today sau Sputnik, prezentate ca instrumente ale ”propagandei rusesti”, indica RT. Rezolutia arata ca ”prin intermediul Kremlinului sunt finantate partide politice si alte organizatii din UE” si deplange ”sprijinul rusesc acordat fortelor anti-UE, cum ar fi partidele extremiste si fortele populiste”.

ISIS si mass-media, pe acelasi plan?

putin5 Parlamentul european pune tunurile pe presa lui PutinVladimir Putin a declarat ca regreta decizia PE care arata ”o degradare politica a ideei de democratie in Occident si denota contradictia intre faptul ca toata lumea da lectii Rusiei in materie de democratie si realitatea ca tocmai legiuitorii europeni recurg la masuri restrictive”. Redactorul sef al Sputnik, Margarita Simonian, a declarat ca va protesta la organizatii internationale precum ONU, Unesco, OSCE si Reporters sans Frontieres. Unii eurodeputati au judecat insa ridicola punerea pe acelasi plan a amenintarii propagandistice venite din partea Statului Islamic si continutul mass-media rusa. Altii au denuntat raportul amintit drept o ”insulta la adresa inteligentei europenilor”, care contravine regulilor UE privind drepturile omului si libertatea presei. Nu este prima data cand institutii occidentale pun Statul islamic pe acelasi palier cu presa din Rusia, ca fenomene de combatut. In iulie 2015, Pentagonul a stabilit, intr-un raport cu privire la strategia militara ce trebuie adoptata in anii ce vin, ca terorismul si influenta rusa trebuie combatute prin toate eforturile pentru a proteja interesele americane.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!