AcasăNewsParlamentul European a aratat cartonasul rosu Congresului SUA

Parlamentul European a aratat cartonasul rosu Congresului SUA

Brok i-a certat pe americani si apoi a pus conditiile impacarii

O delegatie de eurodeputati, condusa de Elmar Brok, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European (PE), i-a certat pe americani pentru spionajul „masiv”.

Brok i-a certat pe americani si apoi a pus conditiile impacarii

Fiind in vizita la Congresul american, Brok a transmis un mesaj foarte clar confratilor de peste ocean: „Increderea noastra a fost zdruncinata!” „Este necesar sa intelegem de ce au avut loc operatiuni de supraveghere atat de masive”, a adaugat eurodeputatul britanic Claude Moraes. Presedintele republican al Comisiei pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor, Mike Rogers, a oferit asigurari ca vor lucra la refacerea increderii.

„Incepem sa relevam domenii in care putem coopera, proteja relatia dintre aliatii europeni si Statele Unite si vom continua sa asiguram capacitatea de a culege informatii, cu scopul de a proteja concomitent aliatii si Statele Unite”, a subliniat el. Cu alte cuvinte, „spionati, spionati, dar spuneti-ne si noua ce aflati!”. Luni, si Spania a cerut explicatii Statelor Unite cu privire la o presupusa supraveghere a zeci de milioane de apeluri telefonice.

author avatar
Adina Mutar
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger