AcasăNewsUPDATE - Parlamentul dezbate si supune la vot motiunea de cenzura impotriva...

UPDATE – Parlamentul dezbate si supune la vot motiunea de cenzura impotriva Guvernului

UPDATE Sedinta Parlamentului a inceput. Textul motiunii de cenzura este citit in plen de catre senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului, depusa de USL saptamana trecuta, intitulata „Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, va fi dezbatuta si votata astazi, in cadrul sedintei comune a Senatului si a Camerei Deputatilor, incepand cu ora 9.00.

Motiunea, semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers, a fost citita luni seara in plen. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

Liderii opozitiei au declarat ca au 227 de voturi confirmate, din cele 231 de voturi necesare pentru ca motiunea de cenzura sa treaca. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat joi seara, la Romania TV, ca senatorul independent Mircea Geoana va vota pentru adoptarea motiunii de cenzura. „Avem 227 de voturi confirmate. Mai avem nevoie de patru voturi”, a spus Ponta.

Zilele trecute, premierul Ungureanu declara ca demersul Opozitiei de a-l inlatura de la Palatul Victoria nu il nelinisteste, ci ii ofera prilejul sa se adreseze Parlamentului. „Nu am niciun fel de emotii. Astept momentul in care, in calitate de destinatar al motiunii de cenzura ma voi putea adresa Parlamentului si, in acelasi fel, intregii tari”. „Sunt foarte multumit ca vine ca aceasta motiune”, a adaugat seful Executivului.

Ramaneti pe national.ro pentru a afla principalele momente ale dezbaterilor!

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger