Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Parlamentul a hotarat: creste plafonul la TVA

Parlamentul a hotarat: creste plafonul la TVA

Autor:

Plafonul cifrei de afaceri de la care firmele trebuie sa se inregistreze in scop de TVA creste de la 220.000 de lei la 300.000 de lei. Proiectul de act normativ a fost aprobat de Camera Deputatilor, in calitate de For decizional, iar prevederea va fi aplicata de la data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a legii,  lege care trebuie promulgata de Presedintie si publicata in Monitorul Oficial.

 

tva 720x444 Parlamentul a hotarat: creste plafonul la TVA

Plafonul cifrei de afaceri de la care firmele trebuie sa se inregistreze in scop de TVA urca de la 220.000 de lei la 300.000 de lei.

Modificarea plafonului se face in urma aprobarii Uniunii Europene, dar  cum nu a fost introdusa in legislatie suficient de repede pentru a putea fi aplicata de la 1 ianuarie, au fost aprobate si reguli tranzitorii corespunzatoare acestei situatii. Firmele infiintate pana la finalul anului 2017 sunt obligate sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA daca vor depasi plafonul de 220.000 de lei in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2018 si data de 1 a lunii urmatoare celei in care legea analizata va intra in vigoare. Daca plafonul nu va fi depasit in acest interval de timp, numit perioada de referinta, obligatia inregistrarii in scopuri de TVA va interveni in cazul depasirii pragului de 300.000 de lei pana la finalul lui 2018, cu precizarea ca la determinarea plafonului se va lua in considerare si cifra de afaceri realizata in perioada de referinta. Firmelor ce se vor infiinta incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a legii au obligatia de a cere inregistrarea in scopuri de TVA daca vor depasi plafonul de 300.000 de lei, de la infiintare si pana in ultima zi a anului 2018.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!