AcasăNewsParlamentarii se reunesc in sesiune extraordinara pentru a vota noile privilegii

Parlamentarii se reunesc in sesiune extraordinara pentru a vota noile privilegii

Parlamentarii se reunesc, luni, in sesiune extraordinara pentru a adopta un nou Statut al deputatilor si senatorilor. Decizia modificarii legii a venit ca urmare a necesitatii reducerii cheltuielilor, in contextul unui buget insuficient pentru cei 588 de noi parlamentari.

In proiectul de lege care urmeaza sa fie votat astazi apare ca parlamentarii care nu locuiesc in Bucuresti vor primi 4.000 de lei pentru cazarea in Capitala, adica jumatate din suma de care au beneficiat pana acum. De asemenea vor fi reduse si diurnele dar si cheltuielile pentru calatoriile cu avionul si masina. Totodata, noul statut prevede ca alesii care chiulesc vor plati absentele din indemnizatie, iar in cazul in care parlamentarii sunt retinuti sau arestati indemnizatia le va fi suspendata.

Alte noutati ale proiectului de lege care se va vota luni sunt prevederea sanctiunilor cu privire la conflictul de interese si stipularea clara a faptului ca deputatii si senatorii nu isi pot angaja rudele la birourile parlamentare.

Parlamentarii au profitat de aceasta modificare a Statutului pentru a „umbla” si la prevederile referitoare la imunitate, stabilind ca solicitarea procurorilor de retragere a imunitatii trebuie insotita de probe relevante, puse la dispozitie de Parchet. Atat PDL cat si liderul PNL Crin Antonescu, au respins aceste modificari.

Proiectul de statut a fost trimis, pentru amendamente, mai multor institutii precum Agentia Nationala de Integritate, Parchetul General, dar si Administratiei Prezidentiale, lucru care l-a nemultumit pe Antonescu.

author avatar
Alina Costache
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger