AcasăNewsParlamentarii rusi vor sa legifereze duelul

Parlamentarii rusi vor sa legifereze duelul

Partidului Liberal-Democrat al Rusiei (a treia voce in Parlament) autorizeaza folosirea sabiilor si pistoalelor

Un partid nationalist rus a depus o lege care sa determine conditiile reglarii de conturi intre gentlemani. Totul a pornit de la o fosta garda de corp a lui Vladimir Putin.

Partidului Liberal Democrat al Rusiei a treia voce in Parlament autorizeaza folosirea sabiilor si pistoalelor

Practica duelarii a cazut de mult in uitare. Nu si la rusi, unde pare sa revina pe scena. Saptamana trecuta, seful Garzii Nationale ruse, Viktor Zolotov, a facut mare tabaroi provocandu-l la duel pe principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnai. Intr-un video pe durata a sase minute publicat pe contul You Tube al Garzii Nationale, Zolotov, care a facut parte din garzile de corp ale liderului de la Kremlin, a promis sa-l faca ”friptura in sange” pe Navalnai, in cateva minute. Dar materialul postat de Zolotov a parut mai degraba o amenintare fatisa decat o provocare la duel.

Doar functionarii statului si fara femei

Dar, 24 de ore mai tarziu, deputati din Duma (camera inferioara a Parlamentului rus) au propus o noua lege de 53 de pagini care expliciteaza cand si cum rusii se pot provoca la duel. Propunerea legislativa a venit din partea Partidului Liberal-Democrat al Rusiei (LDPR), un partid nationalist. Cu 40 de locuri in Duma este al treilea grup parlamentar, dupa  Partidul Comunist (42 de locuri) si Rusia Unita, partidul lui Vladimir Putin (340 de locuri). Discursurile masculini si viriliste care glorifica lupta fizica pentru restabilirea onoarei sunt astazi la moda in randurile extremei drepte. ”Codul duelului” initiat de LDPR autorizeaza folosirea pistolului sau a sabiei pentru a rezolva conflictele si ”onoarea”. Vestea proasta (pentru unii) este ca doar oficialii statului sunt vizati de textul de lege amintit iar ”duelurile nu sunt permite decat intre persoane cu functii si rang echivalente”. Nici femeile nu au voie sa se dueleze pentru ca, potrivit LDPR, ”o insulta la adresa unei femei nu o priveste ci se rasfrange direct asupra protectorului ei natural, care devine astfel persoana ofensata”. Daca aceste reguli par complet depasite este ca, pur si simplu, ele asa sunt. Potrivit Tjournal ( o media din Rusia) textul legislativ prezentat de LDPR este ”aproape copiat integral” dintr-o publicatie din 1912.

author avatar
Tudor Borcea
149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un lucru bun revenirea la gentiletea franceza a sec 19.Spre ex Putin se simte ofensat de Nemtov. Putin ai arunca manusa si s-a zis aia e ofensa maxima, se tocmesc martorii. Putin o sa aleaga tatamiul, Nemtov revolverul. Locul il aleg martorii, banuiesc in fata Kremlinului. Pana la urma Putin gentlemen o sa aleaga revolverul orele intotdeauna 6 dimineata sau 6 seara o sa aleaga Nemtov ora 6 seara, martorii ai pune spate in spate si incep pasii 1,2,3 4 5 6 7 8 9 se armeaza 10 se intorc pac pac se trage sidupa 10 secunde si miros de catran cade unu ghici ghicitoatea mea cine cadea.?Cadea Nemtov rapus de glonte, ca Putin mai trasasa
    pe la Kgb, sory.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger