AcasăNewsParlamentarii au votat MARIREA pensiilor!

Parlamentarii au votat MARIREA pensiilor!

Parlamentarii au fost invitati de premier sa indice sursele de finantare necesare majorarii indemnizatiilor pentru copii

Parlamentarii au votat marti indexarea cu patru procente a pensiilor.

Chiar daca au aparut mai multe neintelegeri in privinta indexarii intre actuala putere si opozitie, indexarea va fi cu 4 la suta, in functie de inflatie. Valoarea punctului de pensie pentru anul 2013 este de 762,1 lei.

Intre deputatul PDL Roberta Anastase si ministrul Muncii Mariana Campeanu au a fost si o mica disputa pe tema indexarii, potrivit rtv.net.

„E un lucru salutar ca aceasta indexare apare, dar este corect si calculele noastre arata ca aceasta indexare ar trebui sa aiba loc cu 6% si nu cu 4%. Credem ca exista resurse financiare pentru acest lucru, daca luam in calcul cresterea aparatului adminstrativ”, a spus Anastase.

Ministrul Muncii nu a stat prea mult pe ganduri si a venit cu o replica taioasa.

„Da, este adevarat, nu aceasta este valoarea punctului de pensie care ar trebui sa fie, da, intr-adevar, pensionarii au fost mintiti. Daca legea, buna, rea, asa cum era si votata asa cum a fost votata ar fi fost aplicata, in 2011, valoarea punctului de pensie ar fi fost 777 lei, in 2012 de 822 lei, iar acum 850 lei. Dar nu ati aplicat legea si nu v-a interesat puterea de cumparare a pensionarilor”, a spus Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a mai explicat ca de anul viitor valoarea punctului de pensie va fi din nou indexata in functie de indicatorii care vor fi la acea data, de inflatie si de cresterea salariului mediu.

author avatar
Andra Nesu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger