AcasăNewsParlament. Ministrii propusi in Cabinetul Dancila, audiati in Comisii

Parlament. Ministrii propusi in Cabinetul Dancila, audiati in Comisii

La Parlament se parcurg, in aceasta prima zi a saptamanii, pasii necesari in vederea investirii viitorului Guvern, cel la conducerea caruia a fost desemnata, in premiera, o femeie – social-democrata Viorica Dancila.

UPDATE 2: Toti reprezentantii propusi pentru a face parte din viitorul Guvern au primit aviz favorabil in Comisii. Ultimul care a fost audiat a fost Tudorel Toader (Justitie).

UPDATE: Au primit, rand pe rand, aviz favorabil, dupa prezentarile si discutiile din cadrul Comisiilor de specialitate, atat Victor Negrescu (Afaceri Europene), Bogdan Trif (Turism), Mihai Fifor (Aparare), Viorel Stefan (vicepremier), Gratiela Gavrilescu (Ministerul Muncii), George Ivascu (Cultura), Lucian Sova (Transporturi), Valentin Popa (educatie), Ioan Denes (Ape si Paduri) si Bogdan Cojocaru (Comunicatii).

La momentul de fata Lia Olguta Vasilescu – propusa pentru a continua cu mandatul de ministur al Muncii – le vorbeste reprezentantilor Comisiei.

La aceasta ora au loc audierile in Comisiile parlamentare de specialitate. Procedura a inceput la 8 si ar trebui sa se incheie la ora 14. Pana la momentul de fata au trecut de comisii – cu aviz favorabil – Rovana Plumb (Fonduri Europene), Teodor Melescanu (Externe), Anton Anton (Energie), precum si Danut Andrusca (Economie) si Carmen Dan (Interne). Totodata, au primit unda verde in vederea instalarii in fotoliile de la Palatul Victoria si Radu Oprea, propus la Ministerul Mediului de Afaceri si Ana Birchall, propusa pentru functia de vicepremier.

Avizul Comisiilor este unul consultativ. Peste doar cateva ore, mai exact la ora 15, urmeaza sa se reuneasca plenul, in privinta votului de investire a noului Executiv, din care vor face parte 28 de membri, intre ei patru vicepremieri, si nu doar trei, cum erau in Cabinetul Tudose. Pentru aceste posturi au fost nominalizati, pe langa vicepremierii Stanescu, ministrul Dezvoltarii, si Gavrilescu, de la Ministerul Mediului, si Ana Birchall (viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei) si Viorel Stefan, ambii fara portofoliu.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger