Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Parisul, sub apele Senei

Parisul, sub apele Senei

Autor:

Fluviul a continuat sa creasca si in noaptea de sambata spre duminica, varful de viitura fiind prevazut astazi, potrivit datelor Vigicrues.

 

sena 1 Parisul, sub apele Senei

Astazi apele Senei vor atinge aproape sase metri

Potrivit datelor disponibile ieri, Sena avea ieri un nivel de 5,78 metri in centrul Parisului, apele continuand sa urce lent pe tot parcursul wekendului. Autoritatile se asteapta ca astazi apele sa atinga 5, 95 metri.

sena 4 Parisul, sub apele Senei

O parte din capitala Frantei se afla sub ape, in ultimele doua luni fiind inregistrate precipitatii record. Traficul este perturbat iar zonele turistice sunt afectate.

Zonele si cladirile aflate pe malul fluviului au fost puse in stare de alerta iar Muzeul Luvru a fost inchis. Transportul a fost perturbat iar sapte gari pariziene au fost inchise pana la noi ordine.

sena Parisul, sub apele Senei

Daca spectacolul Senei iesite din matca a atras multi curiosi, prefectura politiei a anuntat ca este interzisa plimbarea cu barcile gonflabile pe fluviu al carui debit actual este de 1600 de metri cubi pe secunda. Inundatiille care afecteaza diferite regiuni franceze se datoreaza precipitatiilor mari pe soluri pline de apa iar lunile decembrie si ianuarie au fost cele mai ploioase in Franta de mai bine de un secol. 13 departamente se afla sub alerta portocalie de inundatii, esential in bazinul hidrografic al Senei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!