AcasăNewsParisul strange surubul protestelor

Parisul strange surubul protestelor

Daca tot e pe model european, atunci legea anti-huliganism se potriveste si in Romania

Sa vezi si sa nu crezi, desi Comisia UE a aratat cu degetul spre Romania dupa mitingul din 10 august, iata ca dupa greva nationala a vestelor galbene, Adunarea Nationala din Franta a adoptat o lege pentru a opri protestele violente.

Daca tot e pe model european atunci legea anti huliganism se potriveste si in Romania

Legea „anti-casseur” (anti-huligan) interzice protestatarilor sa-si ascunda fetele, da politiei puteri mai mari pentru a extrage potentialii provocatori din demonstratii si acorda autoritatilor locale dreptul de a interzice anumiti protestatari. In ciuda criticilor ca o astfel de lege ar putea reduce libertatile civile, proiectul a trecut de camera inferioara a Parlamentului cu 387 la 92 de voturi, in special datorita majoritatii confortabile de care se bucura partidul de centru LREM al presedintelui Emmanuel Macron. “Nu este o lege a fricii, nu este o lege de circumstanta, ci o lege de bun-simt  care vizeaza brutele ce impiedica manifestatiile”, a spus ministrul de interne Christophe Castaner. Proiectul de lege va fi acum discutat si de camera superioara (insa Adunarea Nationala are ultimul cuvant),  si se va intoarce la Senat incepand cu 12 martie. Graba guvernului tine evident de manifestatiile “vestelor galbene”, care din noiembrie s-au transformat intr-o veritabila revolta impotriva presedintiei lui Macron. Manifestantii alergau pe strazile din Paris la inceputul protestelor, incendiind masini, distrugand buticuri de lux si vandalizand Arcul de Triumf – cele mai grave violente pe care le-a cunoscut capitala Frantei de la revoltele studentesti din 1968.  Doar ca ei nu purtau vestele fosforescente pe care automobilistii din Hexagon le tin in masinile lor.

Gaz pe foc: vicepremierul italian, aliatul vestelor galbene

Reprezentantii “gilets jaunes” s-au  cu Luigi Di Maio, liderul formatiunii Miscarea 5 Stele care a anuntat ca intalnirea a avut loc in regiunea pariziana si ca o noua intrevedere a fost deja fixata „in urmatoarele saptamani” la Roma. “Ne-am dus pana in Franta si ne-am intalnit cu liderul ‘vestelor galbene’ Christophe Chalençon si cu candidatii la alegerile europene ai listei RIC (Adunarea Initiativei Cetatenesti ) a lui Ingrid Levavasseur. O intalnire buna, inainte de orice a fost prima, in cursul careia am discutat despre tarile noastre, despre drepturile sociale si despre democratia directa. Vantul schimbarii a traversat Alpii. Repet: vantul schimbarii a traversat Alpii”, a anuntat Di Maio pe retelele de socializare. La inceputul lunii ianuarie, Di Maio si-a exprimat un sprijin ferm pentru miscarea „vestelor galbene”. „Nu cedati!”, le-a transmis el de pe blogul M5S.

author avatar
Andrei Coman
493 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger