Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Parisul evacueaza taberele refugiatilor

Parisul evacueaza taberele refugiatilor

Autor:

Evacuarile erau , ieri, in curs, la ultimele doua mari tabere insalubre ale migrantilor in capitala Frantei, la cinci zile dupa o operatiune de amploare mult asteptata de parizieni.

 

paris Parisul evacueaza taberele refugiatilor

De mai multe saptamani, gestiunea migrantilor din Paris se afla in centrul unei batalii politice intre guvern si primarie

Operatiunile au inceput dimineata,la tabara de migranti de langa canalul Saint-Martin, unde se aflau 550 de persoane, dar si in tabara de la Porte de la Chapelle, unde erau instalate 450 de persoane, potrivit prefecturii politiei. Originari in principal din Afganistan, migrantii din Saint-Martin erau instalati aici in corturi de mai multe luni, nu departe de piata Stalingrad, teatrul unor tabere similare in 2017. Oamenii care dormeau langa canalul Saint-Martin nu au opus rezistenta politiei si jandarmilor declarand ca ”oriunde vor fi trimisi va fi mai bine ca aici”. Prefectura a precizat ca toate persoanele vor face obiectul unui ”examen aprofundat privind situatia lor administrativa”. Aceasta operatiune, a 36-a organizata in Paris in ultimii trei ani, intervine la mai putin de o saptamana dupa evacuarea celei mai mari tabere de migranti din Paris cunoscuta ca Millénaire, in apropiere de Porte de la Villette. Circa o mie de migranti au fost transportati in structuri de primire, in principal sali de sport. De mai multe saptamani, conditiile insalubre si tensiunile din aceste tabere suscita de mai multe saptamani ingrijorari. In luna mai, un migrant a murit inecat in canalul Saint-Martin si o persoana a fost grav ranita in urma unei altercatii violente in tabara Millénaire.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!