AcasăNewsParinti ai victimelor din "Colectiv", plangere penala la adresa lui Arafat si...

Parinti ai victimelor din „Colectiv”, plangere penala la adresa lui Arafat si Banicioiu

La peste un an de la tragedia care i-a lasat fara copii, rudele victimelor din „Colectiv” cauta sa se faca dreptate. Si nu oricum, ci adresandu-se institutiilor statului, de la care spera sa primeasca raspunsuri.

Cel mai recent demers in acest sens apartine fondatorului Asociatiei „Colectiv GTG 3010”, Eugen Iancu, dar si lui Jean Chelba. Ambii si-au pierdut baietii pe care coincidenta face sa ii fi chemat Alexandru. Rudele celor doi tineri, care se numara printre cei 64 de oameni care au pierit, urmare a incendiului devastator, vor sa stie, printre altele, de ce nu s-au facut mai devreme transferurile catre unitati sanitare din strainatate. Si cine se face responsabil de aceasta situatie in urma careia, considera cei doi, li s-a luat sansa la viata unora dintre victimele flacarilor si aloe fumului care au inundat clubul „Colectiv”, pe 30 octombrie 2015.

Drept urmare, au depus o plangere penala la Parchetul General, la adresa sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, despre care Iancu sustine ca in seara tragediei ca era „mai preocupat sa-si alinieze salvarile rosii, decat sa salveze vietile”, dar si la adresa fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu. „Mi se pare incredibil ca omul asta (Banicioiu-n.r) are tupeul sa spuna ca a facut atunci tot ce era posibil. Nu a facut nimic. Ne-a omorat copiii, atata tot!”, a conchis Iancu.

Insa vizati de plangerea depusa marti dimineata, si despre care initiatorii spun ca are in jur de 50 de semnaturi, nu sunt doar cei doi. Parintii victimelor din „clubul groazei”, cum a ajuns sa fie numit „Colectivul”, arata cu degetul si in directia fostului premier Ponta, cand vine vorba de lipsa de reactie, mai exact de „inactiune”, cat si a medicilor „care ar fi trebuit sa aiba curajul si sa spuna ca acesti tineri vor muri”, cu trimitere la bacteriile din spitale.

Cat despre acuzatiile concrete, Jean Chelba a mentionat urmatoarele aspecte” de la abuz in serviciu la trafic de influenta, omor cu intentie indirecta (…) chiar si inactiunea se pedepseste”.”Vrem sa se continue anchetele. Avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a intamplat pana la usa Colectiv (…) Noi vrem sa continuam, copiii nostri au murit in spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimisi in afara”, a mai acuzat unul dintre parinti.

foto: captura B 1TV

author avatar
Cristina Stefan
229 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnilor parinti, toata stima ca vreti sa aflati adevarul in cazul tragediei, dar nu va lasati manipulati, pentru memoria copiilor dvs. abtineti-va si lasati justitia sa faca cercetarile pina la capat. Sunt multe necunoscute in acest dosar care trebuiesc ;lamurite de cei cu atributiuniin acest sens.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger