AcasăNewsVa fi judecat pentru CRIMA! Parchetul sustine ca Cioaca a transat-o pe...

Va fi judecat pentru CRIMA! Parchetul sustine ca Cioaca a transat-o pe Elodia

Cristian Cioaca va fi trimis in judecata pentru omor calificat. Procurorii de la Parchetul General au finalizat cercetarile in dosarul „Elodia”, stabilind ca politistul si-ar fi ucis si transat sotia, pe avocata Elodia Ghinescu, al carei cadavru l-ar fi transat si apoi ar fi ascuns parti din acesta intr-un loc nedescoperit inca.

Cioaca, aflat in prezent in arest prevetiv, va fi judecat pentru omor calificat si profanare de morminte. Potrivit rechizitoriului, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unui conflict legat de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, Cioaca si-a lovit sotia de mai multe ori, iar aceasta a murit. Agresiunea a avut loc in dormitorul locuintei celor doi.

„Ulterior, inculpatul a transportat cadavrul in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a facilita ascunderea acestuia. Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus”, se mai arata in comunicatul Parchetului.

Potrivit procurorilor, Cioaca a incercat sa ascunda urmele crimei, acoperind petele de sange de pe pereti cu vopsea. „In zilele urmatoare, inculpatul a derulat o serie de activitati menite a-i asigura evitarea tragerii la raspundere penala. Astfel, intr-o prima faza, acesta a adunat in saci din polietilena toate obiectele vizibil sau potential purtatoare de urme de sange, produse cu ocazia agresiunii ori a depesarii sau transportarii cadavrului in vederea ascunderii acestuia si le-a aruncat intr-o rapa situata la 4,6 Km de Poiana Brasov pe directia Rasnov, unde au fost gasite in data de 08.10.2007.

Intrucat operatiunile de spalare a urmelor de sange de pe suprafata peretelui comun dintre dormitorul matrimonial si baia aferenta nu erau satisfacatoare (din perspectiva cercetarii la fata locului care avea sa se desfasoare in perioada urmatoare in apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sange cu un strat suplimentar de glet si unul de vopsea lavabila. Totodata, a instalat o noua perdea de dus in baia aferenta dormitorului”, sustin procurorii.

Cioaca este acuzat ca a incercat sa deturneze atentia apropiatilor, insistand ca sotia sa ar fi avut o aventura extraconjugala: „Ulterior datei de 2 septembrie 2007, inculpatul a desfasurat o operatiune ampla de manipulare a persoanelor din anturajul sau si al sotiei sale, prezentand tuturor celor cu care intra in contact dovezile gasite la acea data de un martor pe calculatorul familiei Cioaca-Ghinescu, referitoare la relatia extraconjugala a victimei si vacanta pe care si-a petrecut-o impreuna cu o alta persoana in Dubai. Scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecari voluntare de la domiciliu si deturnarea atentiei de la aspectul esential, respectiv varianta uciderii acesteia de catre inculpat”.

Cioaca este acuzat ca a anuntat disparitia sotiei sale abia pe 5 septembrie. „Dupa ce a intreprins toate aceste demersuri, in data 5 septembrie 2007, inculpatul Cioaca Constantin Cristian a anuntat oficial disparitia sotiei sale. Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Arges”, se mai arata in comunicat.

author avatar
eNational
495 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger