AcasăNewsParchetul General, politica pe fata

Parchetul General, politica pe fata

Augustin Lazar, din ce in ce mai evident. Dar nu ca procuror

Suna frumos? „Judecatorii si procurorii nu pot sa faca parte din partide sau formatiuni politice si nici sa desfasoare sau sa participe la activitati cu caracter politic. Acestia sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice”. Sigur ca suna bine. Legea 303/2004, privind statutul procurorilor si judecatorilor, nu este insa foarte clara. Am citit-o pana m-am plictisit si nicaieri nu am gasit scris ca se aplica si in cazul procurorilor cu trecere pe la Inalta Poarta a Cotrocenilor, direct sau prin intermediari. Pe astia i-a uitat legiutorul, dupa cum l-a uitat si pe Augustin Lazar. Nu ii cautati numele, nu apare nicaieri.

Augustin Lazar din ce in ce mai evident Dar nu ca procuror

Are totusi voie Procurorul General sa-si bage coada sau nasul in politica? Teoretic, nu. Practic da, caci nu o sa lase tara pe mana lui Dragnea si Tudorel Toader, care au distrus justitia. E chestiune de patriotism, de spirit civic, de revolta profesionala impotriva funiei pe care cei doi i-o apropie de par. Poti lasa procurorii la dispozitia lor, sa le ciobeasca si mai tare independenta? „Doamne Dumnezeule!” Citat din opera lui Augustin Lazar, rostita oral, pe cale bucala cu gura.

Care e misiunea lui Lazar?

Procurorul General nu a afirmat niciodata ca face parte dintr-un partid anume. Nici ca ar simpatiza cu unii sau cu altii. Nu e chiar atat de repetent la smecherie incat sa-si bage singur gatul in lat. Insa asta nu inseamna ca nu i se pot descifra optiunile. Cand sare cu tupeu, dar fara aceeasi detenta profesionala la gatul ministrului Tudorel Toader, nu inseamna ca iubeste ALDE sau PSD. Ce i-ar mai ramane? PNL, USR, PMP, formatiuni care cred ca Iohannis este singurul nimerit sa conduca Romania. Sau potrivit, mai degraba, caci potriveala lui pe functie nu are legatura cu nimereala.

Dupa Lazar Kovesi e un fel de Maica Tereza fara noroc

Aplecarea lui Augustin Lazar intru tamaierea lui Iohannis nu inseamna neaparat ca il iubeste ca presedinte, poate doar ca om incalecat de vreo 40 de dosare din care Parchetul lui de la Alba Iulia l-a scos nevinovat. Un om din popor, simplu, care a intrat in politica PNL prin Sarindar si a uitat sa mai plece. Iohannis, cel putin, a marturisit ca are o misiune in Romania. Zic sa nu intram in detalii. Dar Lazar ce misiune are?

Cu Lazar in trena

Evaluarea pe care ministrul Tudorel Toader i-a facut-o Procurorului General e ca povestea lui Andersen, „Hainele imparatului”. Augustin Lazar e gol, gol, gol. Nu s-a jenat de nuditate, plecand discret, cum s-ar fi cuvenit. A preferat calea chitibusariilor juridice, convins fiind ca poate prosti pe toata lumea. Actiunea lui deschisa in aparare s-a plimbat pe la mai multe instante doar ca sa traga de timp. Intentia lui a fost evidenta, sa se ajunga la sfarsitul lui aprilie cand, firesc, se va produce pensionarea. Lucrurile nu se opresc insa aici, pentru ca Augustin Lazar mai are ceva de rezolvat. Daca tot s-a anuntat ca Tudorel Toader a deschis sesiunea de candidaturi pentru functia de Procuror General, de ce sa nu participe si el?

Iohannis nu va fi niciodata de acord cu destituirea lui Lazar Doar cu numirea lui inca o data

De data asta, amestecul lui in politica este sfidator, ridicandu-i lui Iohannis mingea la fileu.  Daca ar fi sa treaca toate probele impuse de sustinerea si promovarea candidaturii, desi nu intrevad nicio sansa in acest sens, Iohannis va respinge orice alta propunere. Va bloca totul, folosind aceleasi tertipuri rasuflate. Niciun nume nu va trece de vointa lui de a-si mentine echipa care nu i-a dezamagit asteptarile si care i-a facut jocurile. Fara un Augustin Lazar in trena, sansele lui Iohannis pentru un al doilea mandat se reduc simtitor. Iar asta o stie si el, o stie si Lazar.

Politica disperarii sau politica disperarii?

Poate ca sunt doar simple speculatii ca Procurorul General e amestecat in politica pana peste cap. Dar a cui politica a facut-o cand ataca la baioneta evaluarea facuta Codrutei Kovesi de catre Tudorel Toader? Ce politica apara el cand Iohannis tragea de timp cu demiterea acesteia? Ce politica ducea cand proteja toata gama de magarii facute de procurori in numele unei pretinse dreptati? De cate ori a luat pozitie cand DNA Ploiesti isi exhiba mizeria purulenta a abuzurilor? Va spune, desigur, ca DNA avea un sef care trebuie sa fi stiut. Si cu asta, gata? S-a spalat pe maini? Pe Kovesi, subalterna lui directa, cine trebuia sa o controleze? A facut-o vreodata? Nu mi s-a parut ca ar fi luat vreo masura, singura lui preocupare fiind apararea gastii. Iar gasca asta a cui politica o facea? Tupeul cu care ataca infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, cerand sa ramana in subordinea Parchetului General, cum se numeste? Vin cu doua indicii ajutatoare: politica disperarii de a pierde controlul sau politica disperarii, pur si simplu?

author avatar
Valentin Boeru
1.955 afisari

14 COMENTARII

    • Gusturile nu se discuta , nu poti sa flatulezi in ciorba unui boschetar hamesit . Problema care deranjeaza este exprimarea ” BRAVO ” , se foloseste in cazul magarilor si nu ca formula de adresare si recunostinta boerilor cu staif . Cere-ti scuze , necioplitule ! Executarea !

  1. Vorba domnului constructor securistul revolutul Fota Iulian-
    „Eu propun sa ne strangem in jurul casei lui Kovesi si a doamnei Tarcea , ca timisorenii in jurul casei pastorului Tokes. Si dupa aia sa traga in noi.Daca tot este ultimul an de libertate. Ca acolo ajungem. Deja Jandarmeria are buget suplimentar”…
    cine e pentru?

    • Raportul Sts arata ca cele mai multe apeluri la 112 apar instant in moment ce apare Iulian Fota la Tv. Acest raport determina experții in intelligence sa realizeze cu usurinta portretul robot a lui Bula la senectute. Raportul a aratat ca daca asemeni portretul robot a lui Bula la senectute cu poza lui Iulian Fota de pe net, nu exista nici cea mai mica diferenta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger