AcasăNewsParchetul General, cu ochii pe DIICOT. Concluziile verificarilor ajung la IJ

Parchetul General, cu ochii pe DIICOT. Concluziile verificarilor ajung la IJ

Augustin Lazar a cerut verificari in cazul unui material de presa. Iar rezultatele acestora vor merge la Inspectia Judiciara.

Acuzatiile prezentate pe tolo.ro s-au lasat cu o analiza a situatiei, facuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte. Totul din ordinul procurorului general, din cate se mentioneaza in comunicatul remis joi presei dinspre Ministerul Public, in care sunt inserate si concluziile:

Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordinul din data de 30 ianuarie 2018 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus efectuarea de verificari la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, avand ca obiectiv aspectele semnalate in mass-media privind dosarul nr.719/D/P/2005, precum si pe cel disjuns din aceasta cauza.

Referitor la actele de urmarire penala aparute in mass-media, din verificarile efectuate a rezultat ca acestea se regasesc in integralitatea lor in cuprinsul dosarului judecat de Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti care a avut ca obiect rechizitoriul nr.719/D/P/2005 al  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala.

Cu privire la activitatea de urmarire penala desfasurata in dosarul disjuns, s-a constatat  ca solutia adoptata de catre  procurorul de caz a fost fundamentata doar pe analiza si interpretarea probatoriului administrat in dosarul nr.719/D/P/2005. In concret, din examinarea actelor aflate la dosar a rezultat ca nu s-au administrat alte probe in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt, in raport cu persoanele si infractiunile pentru care s-a dispus disjungerea cauzei.  Totodata, s-a constatat ca in cauza a intervenit prescriptia raspunderii penale in raport cu faptele cercetate, motiv pentru care nu sunt aplicabile dispozitiile art.335 Cod procedura penala.

In ceea ce il priveste pe magistratul militar la care s-au referit relatarile din mass-media,  a rezultat ca numele acestuia apare mentionat doar in cadrul procedurii de recunoastere dupa plansa fotografica efectuata in dosarul nr.719/D/P/2005, fiind identificat de catre una dintre victimele traficului de persoane ca fiind un barbat despre care i s-a spus ca este politist si pe care l-a vazut o singura data, in restaurantul Shanghai din Bucuresti, in compania unuia dintre inculpati, luand masa. Din examinarea  celor doua dosare, a rezultat ca procurorul militar nu a avut vreo calitate in procesul penal si nici nu au rezultat alte aspecte referitoare la el, cu exceptia celor mai sus aratate.

Avand in vedere rezultatul verificarilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus – in conformitate cu dispozitiile art.45 alin.2 din Legea nr.317/2004 – trimiterea Raportului intocmit de Serviciul de indrumare si control la Inspectia Judiciara pentru a aprecia cu privire la posibila savarsire in acest context a unor abateri disciplinare sau incalcari ale Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor.”

foto: Facebook

author avatar
Andrei Coman
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger