AcasăNewsParchetul General a decis ca Victor Ponta nu a plagiat

Parchetul General a decis ca Victor Ponta nu a plagiat

Procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul premierului Ponta, stabilind ca seful Guvernului nu a plagiat teza de doctorat.

In urma analizarii datelor primite de la comisiile secializate sa analizeze acuzatiile privind presupusul plagiat, Parchetul General a decis ca primul-ministru nu se face vinovat de acest lucru.

Anul trecut, premierul a fost acuzat ca teza sa de doctorat ar fi un plagiat. Membrii Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti au analizat teza de doctorat a liderului PSD, anuntand ca 115 pagini din cele 297 ale lucrarii in cauza ar fi fost preluate copy/paste din alte lucrari. “S-a copiat in succesiune, blocurile cele mai mari de text se ridica la un bloc de 15 pagini, apoi 12 pagini. A fost copiat enorm in unele situatii. Pasajele sunt copiate in succesiune de la autorul de la care s-a luat”, a precizat Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica.

Consiliul National de Etica (CNE) a stabilit, insa, ca lucrarea acestuia nu este plagiata. “In urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile in urma carora domnul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat. Raportul comisiei independente releva urmatoarele: teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada”, se precizeaza in raportul comisiei tehnice.

Citeste si: Plagiatul lui Ponta se trage la sorti

Ponta despre plagiat: Voi ramane cu niste rani, dar asta e viata

author avatar
eNational
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger