AcasăNewsParchetul face o cercetare in rem, dupa sesizarea depusa de Petre Toba

Parchetul face o cercetare in rem, dupa sesizarea depusa de Petre Toba

La aproape doua luni de cand fostul ministru al Internelor se adresa Parchetului General, procurorii au anuntat un prim pas in cauza Toba vs. CNADTCU.

Si spunem un prim pas in conditiile in care plangerea pe care Petre Toba a depus-o, in cursul lunii octombrie, la adresa forului ai carei reprezentanti au verificat suspiciunile aparute in privinta tezei sale de doctorat, a facut ca procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte sa decida inceperea urmaririi penale, in rem – adica asupra unei posibile fapte, si nu a vreunei persoane, din cate anunta romaniatv.net. Ceea ce inseamna ca se va face o cercetare amanuntita. Suspiciunile sunt de abuz in serviciu.

Situatia reclamata vizeaza comisia speciala de experti din cadrul Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si a Certificatelor Universitare, constituita dupa ce in prima faza reprezentanti ai aceluiasi for ajunsesera la concluzia ca nu ar fi vorba de vreun plagiat. Nu la fel au decis si specialistii din comisia vizata de plagerea inaintata de catre fostul membru al Guvernului.

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger