AcasăNewsParchetul cere reunirea dosarelor Colectiv

Parchetul cere reunirea dosarelor Colectiv

Un procuror de la  Parchetului General a cerut, la Judecatoria Sectorului 4, unificarea dosarelor in care sunt judecati patronii clubului Colectiv(prin trimiterea la Tribunalul Bucuresti), cu cel al fostului primar Cristian Popescu-Piedone si cel al pompierilor Antonina Radu si George Matei, judecati la Tribunalul Militar.

Conexarea celor trei dosare are drept obiectiv modul in care victimele incendiului din club isi vor primi despagubirile solicitate, care depasesc bunurile inculpatilor.

„Parchetul General a instituit sechestru pe bunurile inculpatilor, persoane fizice si juridice, insa valoarea acestor sechestre sunt insignifiante si nu vor acoperi pagubele. Este dosarul cu cel mai mare numar de victime din ultimul secol. Judecatoria este in imposibilitatea de a da o hotarare pe latura civila. Intre acest dosar si cel de la Tribunalul Bucuresti este clar o legatura. Inculpatii din ambele dosare au participat la dezastrul de la Colectiv. Hotararea Judecatoriei pe latura civila va fi doar una simbolica”, sustin procurorul.

In dosarul lui Piedone, responsabila din punct de vedere civil, este Primaria Sectorului 4 si, in cazul celor doi pompieri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Alin Anastasescu, Paul Grancea si Costin Mincu, patronii Colectiv, au fost trimisi in judecata pentru ucidere din culpa, varamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Cererea Parchetului a fost amanata pana in 21 martie.

author avatar
Bogdan Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger