AcasăNewsParcare supraetajata pentru Stadionul National

Parcare supraetajata pentru Stadionul National

O parcare supraetajata moderna de 3 etaje, cu o capacitate de circa 1300 de locuri impreuna cu un teren de sport amplasat pe terasa acesteia, au fost aprobate sa fie construite in zona Stadionului National “Lia Manoliu” din sectorul 2,  de catre primarul Neculai Ontanu care a semnat ,ieri, Autorizatia de construire.

Investitia se va construi de catre Primaria Capitalei in cadrul Complexului Sportiv si va asigura locurile de parcare atit de necesare pentru fluxurile importante de vizitatori din timpul evenimentelor de masa de pe stadion, dar si pentru locuitorii cartierului Vatra Luminoasa care vor putea sa foloseasca parcarea pentru autovehiculele proprietate personala in afara competitiilor sportive. Parterul si etajele I, II si III, fiecare in suprafata de 7616,85 m .p.  sint destinate parcarilor, spatiilor de circulatie si lifturilor, iar terasa este destinata terenurilor de sport, vestiarelor si biroului administrativ.

Imobilul va fi construit conform standardelor actuale aprobate la nivelul Uniunii Europene si nu va fi inchis cu pereti verticali, proiectantul optind pentru varianta de balustrade de protectie cu un parapet de beton si plasa metalica pentru buna circulatie a aerului natural. Fatadele exterioare ale cladirii vor fi din aluminiu pe care se va planta vegetatie de tip iedera perena care se va incadra cu zonele verzi din perimetrul noului parcaj auto. Avind in vedere faptul ca noua parcare supraetajata va fi amplasata in interiorul bazei sportive, aceasta va avea o functiune mixta, de parcare si de agrement prin amenajarea unei baze sportive pe terasa cladirii.

Aici vor fi terenuri multifunctionale de sport cu acces pentru bucurestenii care vor sa-si tonifice organismul prin practicarea miscarii in aer liber si in conditii exceptionale. Cu o suprafata de 10.800 m .p., terenul de pe parcajul supraetajat va fi destinat jocului de fotbal si va fi realizat cu posibilitatea diversificarii destinatiei sale prin divizarea in patru zone mai mici in care se pot desfasura meciuri de minifotbal, handbal, baschet si tenis. Pentru protectia jucatorilor si atenuarea zgomotelor produse de caderea mingilor, podelele vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat de diverse culori si cu marcaje longitudinale care vor delimita terenurile de sport.

Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni, conform Autorizatiei de Construire numarul 531 / 59 B / 16 august a.c.  Planurile de constructie a parcarii supraetajate si de arhitectura, precum si pentru terenurile de sport pot fi consultate la sediul Primariei Sectorului 2, Directia Urbanism si Gestionarea Teritoriului.

author avatar
Simona Sofian
690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger