Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » „Parcagiii” risca puscaria, dar (tot) n-avem locuri pentru masini!

„Parcagiii” risca puscaria, dar (tot) n-avem locuri pentru masini!

Autor:

Initiativa ii apartine deputatului PNL Ovidiu Raetchi, care va depune un proiect de lege destinat combaterii „exploatarii ilicite” a locurilor de parcare. Indivizii care ii ajuta pe soferi sa-si strecoare masinile pe unde apuca si iau bani de la ei, pot fi sanctionati cu 50 de zile de prestare de munca in folosul comunitatii(fara bani, de data asta), dar si cu inchisoare, daca infractiunea este infaptuita de mai multe ori.

 

cum sa te intelegi cu parcagiii din bucuresti 643 1456314501 „Parcagiii” risca puscaria, dar (tot) n avem locuri pentru masini!„Potrivit proiectului de lege(…)cel care infaptuieste aceasta infractiune pentru prima data are posibilitatea de a presta un numar de 50 de zile de activitati neremunerate in folosul comunitatii. In cazul in care repeta infractiunea, atunci cel care percepe o taxa de parcare fara sa aiba autorizare in acest sens sau drept de folosinta asupra spatiului respectiv poate fi sanctionat cu inchisoare de la 6 luni la 1 an. La ora actuala, Politia nu dispune de o legislatie clara si eficienta pentru combaterea acestui fenomen(…)Suntem familiarizati cu fenomenul „parcagiilor” de serviciu, mai ales in Bucuresti si marile orase, si care a capatat amploare in ultima vreme: uneori prin amenintari, prin folosirea unui limbaj licentios, diverse persoane care nu au niciun drept asupra locurilor de parcare le blocheaza si conditioneaza ocuparea acestora. O realitate sociala care a scapat de sub control si care are nevoie de un raspuns pe masura”, spune Raetchi.

Parcari, nu –proiecte kitsch, la greu

Chiar asa e, dle deputat, numai sa se auda si pe la primarii, ca cea a Capitalei ne-a ametit de promisiuni(masinile parcate prima banda de circulatie vor fi ridicate -aiurea!)si, in cazul in care orasul este sufocat din cauza lipsei parcarilor(o problema pe care trebuiau sa o rezolve, de 10 ani, primarii de sector)edilii o tin gaia-matu cu festivaluri, targuri sau piste pentru biciclisti. Cum introducerea unei taxe de acces in zona centrala este un proiect nascut mort, iar parcarile subterane nu sunt folosite, o solutie pentru cele de suprafata ar fi sistemul de taxare automata care-i va trimite in somaj si pe parcagii, de pilda. Nexam, intr-o capitala-kitsch, din bugetul local se taie halci pentru oua gigant, iepuri si luminite de Paste, alaturi de amplele programe care incep cu „vom introduce” si „vom demara”, si se termina pe la pastele cailor.


1 Comentariu la „Parcagiii” risca puscaria, dar (tot) n-avem locuri pentru masini!

  1. Dan

    Am o părere buna despre ziarul National insa acest articol este execrabil. Ce legătură exista intre niste indivizi care terorizează conducătorii auto si asigurarea parcărilor? Daca vor fi închiși parcagii va scădea numărul actual de locuri de parcare? Proiectul de lege pentru pentru sanctionarea parcagiilor este foarte buna pentru siguranță publica!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!