Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Paradox: romanii mananca oi din Noua Zeelanda

Paradox: romanii mananca oi din Noua Zeelanda

Autor:

Suntem al patrulea cel mai mare crescator de oi din Uniunea Europeana, insa importam masiv carne de oaie.

 

oi Paradox: romanii mananca oi din Noua Zeelanda

Degeaba s-a chinuit Daea cu oaia, prajim mici de la Antipozi

Romania a importat carne de oaie de 3,5 mil. euro in 2017, inclusiv din Noua Zeelanda, adusa de la circa 17.500 de kilometri distanta. Mandru de campania Alege Oaia, ministrul Petre Daea afirma  ca a crescut consumul de carne de oaie cu 104%, dar iata ca  aducem materie prima de la celalalt capat al lumii. Restaurantele romanesti,  procesatorii si comerciantii prefera sa lucreze cu carne din import pentru ca  rasele de oi din Romania nu sunt specializate pe productia de carne, ci pe productia de miei si lapte.  In acelasi timp, afacerile cu oi se bazeaza predominant pe vanzarile in strainatate. Anul trecut, Romania a exportat carne de ovine si caprine de peste 35 milioane de euro. „Eu am cautat vara asta carne de oaie pentru mici si nu am gasit in Romania. Ciobanii romani taie oile primavara si toamna. Vara le lasa la pascut. Apoi, romanii tin oaia pentru miel si lapte, nu sunt specializati pe cresterea oilor de carne. Magazinele prefera sa lucreze cu carne de oaie din import pentru ca e mai usor de gestionat. Iau de unde gasesc calitate, cantitate si pret“, spune Radu Timis, presedintele Asociatiei Romanie de Carne (ARC) si proprietarul grupului Cris-Tim.


3 comentarii to Paradox: romanii mananca oi din Noua Zeelanda

  1. Bulina

    Pai ce miel mancam noi cand si micul original care e miel porc acum e vita porc ba am vazut si aberatii mici de pui sau mici vegani. Mielu de Pasti cu ceva oase ramase ce am facut zilele trecute o ciorba, am intrebat ciobanul ca mereu intreb ciobanul a zis ca e din Bran si nu din NZ.

  2. Bulina

    Tre adusa hrana romana la romani, dar nu cu pepeni de Dabuleni de 10 kile cand nici visina nu se copsese. Acolo ori e azot si nitriti fara masura ori sunt din Grecia. De obicei taiati o felie de rosie sau pepene si frecati-l in maini daca face spume are supraazoti sau lasati-l in caldura, daca pute in 6 ore si e coflesit e natural, daca nu are nimic e modificat chimic. Astfel de modificari pot galopa cancerul putand muri si mai repede de1 luna.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-08-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!