AcasăNewsPapa recomanda evitarea dialogului cu Satana

Papa recomanda evitarea dialogului cu Satana

Raul din lume este concret, langa noi, iar crimele in numele Domnului reprezinta ceva ”satanic”, spune Papa Francisc

Suveranul Pontif a estimat ca necuratul este ”o persoana” foarte inteligenta care are sanse puternice sa te ademeneasca.

Raul din lume este concret langa noi iar crimele in numele Domnului reprezinta ceva satanic spune Papa Francisc

Satana personifica ”raul si nu ceata din Milano”, e explicat Papa Francisc, ”nu este o chestie difuza, ci o persoana”. ”Vreau sa spun un lucru de care sunt convins: cu Satana nu poti dialoga. Daca incepi un dialog cu Satana, esti pierdut, este mai inteligent decat noi, iti pierzi capul si apoi esti pierdut”, a recomandat Suveranul Pontif, adaugand: ”Nu, du-te!”. ”Are mereu o mina de om educat, cu noi, preotii, episcopii, este educat, intra in discutie pe neasteptate si apoi se poate sfarsi rau daca nu-ti dai seama la timp”, a adaugat Francisc. Mai des decat predecesorii sai, iezuitul Francisc evoca prezenta nociva a ”diavolului”, a ”demonului”, a lui ”Satana” in intreaga lume si necesitatea de a luptra contra acestui ”rau foarte concret” prin diferite mijloace. Spre exemplu, deja a recomandat preotilor sa nu ezite sa recurga la exorcisti locali atunci cand sunt martori la ”dezordini spirituale” ale enoriasilor. Insa Biserica Catolica nu admite decat partial aceasta practica. Intr-o messa in memoria parintelui francez Jacques Hamel, decapitat de jihadisti in biserica sa, in 2016, papa a subliniat ca a ucide in numele lui Dumnezeu este ”satanic”. ”Satana, pleaca!” au fost si ultimele cuvinte ale preotului francez de 85 de ani lansate la adresa teroristilor care au intrat in biserica.

author avatar
Tudor Borcea
201 afisari

1 COMENTARIU

  1. Trebuie vazut ca un inger cazut si decazut are puteri de arhanghel in a-si obtine adeptii.Arhangelii dar si sfintii au aceasta teandrie de a se preface din Duh Sfant si in persoane fizice.Aceasta calitate i-a ramas si raului suprem nu i-a mai putut fi retrasa aceasta virtute in duh de Dumnezeu.Cel mai bine e sa te rogi in gand cand ai dubii.Restul e specialitatea Ingerului Pazitor si legiunilor lor.Nu e nevoie de altceva prin taina botezului esti ferit de rau..com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger