AcasăNewsPapa Francisc, triumf in Emirate

Papa Francisc, triumf in Emirate

Suveranul Pontif scrie istorie

„Pope Francisco!”, au strigat cei 170.000 de oameni adunati in interiorul si in afara stadionului  Zayed Sports City la slujba uriasa care a marcat incheierea vizitei istorice a  Suveranului Pontif  in Emiratele Arabe Unite.

Suveranul Pontif scrie istorie

O adunare publica fara precedent in regiune dupa ce anterior oficialii au precizat ca au fost distribuite 135.000 de bilete pentru eveniment, la care au fost asteptati catolici din circa 100 de tari, alaturi de aproximativ 4.000 de musulmani. In traditionalul papamobil Mercedes G de culoare alba, Francisc s-a oprit sa salute doua fetite care se indreptau spre el, in scandarile publicului. Papa se afla intr-o vizita de trei zile in Abu Dhabi, iar luni dupa amiaza a tinut primul sau discurs public la o intalnire cu liderii musulmani, evrei si crestini. Suveranul pontiful a rugat liderii religiosi ai lumii sa evite razboaiele, mentionand conflictele din Yemen, Siria, Irak si Libia.  Francisc s-a intalnit cu liderul din Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum si printul Sheikh Mohammed bin Zayed All Nahyan la palatul prezidential. Cei trei au discutat despre „consolidarea cooperarii” si „initiativele importante pentru a obtine pace”. Un alt subiect abordat a fost cel al muncitorilor imigranti, in contextul in care Emiratele au o populatie compusa din peste 85% expati, iar  cetatenii originari in tarile asiatice reprezinta aproximativ 65% din aceasta populatie, angajati in toate sectoarele, de la constructii la servicii hoteliere. Papa a facut  un apel la condamnarea oricaror violente comise in numele religiei, un subiect foarte atent observat de autoritatile din  Emirate, care au declarat ca 2019 va fi „Anul Tolerantei”,  interzicind orice exploatare politica a religiei, in special de catre islamistii din miscarea Fratia Musulmana.

author avatar
Andrei Coman
283 afisari

2 COMENTARII

  1. Frumos. Ar fi dragut daca Papa ar treace si pela Moscova mai alunga demonii Stalin si Lenin din capitala ca au murit fara impartasanie si nici acum nu’s inmormantati si bantuie Kremlinul. Astfel Putin ar avea sufletul desolzit si ar percepe o clipa adevarul si s-ar insufleti crestin devenind din despot in slujba raului, un crestin sub misiune pacificator.

  2. Mucea, ți-ai ales pseudonimul cel mai potrivit, felicitări! Comentariul tău e chiar de Mucea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger