AcasăNewsPapa Francisc: scapati de telefoane

Papa Francisc: scapati de telefoane

Mesaj pentru “sclavii” device-urilor

Tinerii nu trebuie sa stea tot timpul lipiti de telefoanele mobile, a declarat Suveranul Pontif in timpul unei intalniri cu adolescentii italieni.

Mesaj pentru sclavii device urilor

„Scapati de dependenta de telefoanele mobile, va rog. Ati auzit cu siguranta despre tragedia dependentelor. Aceasta de telefoanele mobile este una foarte, foarte subtila. Telefoanele mobile sunt un mare ajutor, un mare progres. Ar trebui sa fie folosite, este bine ca toata lumea stie cum sa le foloseasca. Dar atunci cand devii un sclav al telefonului mobil, iti pierzi libertatea”, le-a spus Francisc, intr-o audienta la Vatican, elevilor de la Visconti, un liceu public de elita din centrul Romei. Pontiful, in varsta de 82 de ani, le-a recomandat tinerilor sa nu se sperie de tacere pentru ca este momentul cand sunt singuri cu ei insisi. Nu este prima oara cand Papa aduce aminte de dependenta telefoanelor mobile, in 2017 el s-a plans de folosirea smartphone-urilor in timpul liturghiei, marturisind ca este “foarte abatut” sa vada cum enoriasii, inclusiv „multi preoti si episcopi” ridica aparatele ca sa faca poze in timpul slujbei: „Ridicati-va inimile, nu telefoanele. Mesa nu este un spectacol de divertisment”.

author avatar
Andrei Coman
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. Are dreptate sanctitatea sa. Uite eu am mai multe zile in care nu ma ating de telefon sau alte deviceuri. Duminica e Sfânta dar si in restul sarbatorilor mari de peste an. Craciun, Pasti, Inaltare, Rev, ziua de nastere cu exceptia mesajelor primite sau in biserica, muzeu or in alte ocazii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger