Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Papa Francisc recunoaste abuzurile sexuale la adresa calugaritelor

Papa Francisc recunoaste abuzurile sexuale la adresa calugaritelor

Autor:

Pontiful argentinian a declarat ca Biserica Catolica depune eforturi pentru a rezolva cazurile de abuzuri sexuale suferite de calugarite din partea unor preoti sau ierarhi, recunoscand ca intr-un caz a fost vorba chiar de sclavie sexuala.

 

papa francisc Papa Francisc recunoaste abuzurile sexuale la adresa calugaritelor

O problema acuta pentru Biserica Catolica

“Au existat preoti, dar si episcopi, care au facut acest lucru. Aceasta problema continua sa se manifeste. Acest fenomen poate fi intalnit peste tot, insa el este prezent mai degraba in cateva congregatii noi si in cateva regiuni.  De mult timp lucram la acest dosar. Am suspendat mai multi clerici, care au fost concediati din acest motiv. Nu stiu daca procesul  s-a incheiat, dar am dizolvat si cateva congregatii religioase feminine, care au fost strans asociate cu aceasta corupere” – sunt printre raspunsurile lui Francisc la intrebarile jurnalistilor prezenti in avionul care il aduce de suveranul pontif la Vatican dupa vizita in Emiratele Arabe Unite. Biserica Catolica nu poate sa se ascunda in spatele unei negari a acestor realitati, a adaugat Papa, desi  nu a precizat numele persoanelor vizate si tarile in care s-au petrecut astfel de fapte. “Ar trebui sa facem ceva in plus? Da! Avem noi vointa de a face acest lucru? Da!”, a mai spus Francisc. Papa  a anuntat, anul trecut, ca i-a convocat pe liderii Bisericii catolice din toata lumea pentru a discuta despre modul in care pot fi evitate comportamentele sexuale nepotrivite si despre protejarea copiilor, iar intrunirea a fost programata in perioada 21 – 24 februarie 2019.  Recent, publicatia Vaticanului destinata femeilor, Women Church World, a condamnat abuzurile sexuale, relatand ca, in unele cazuri, calugaritele au fost fortate sa avorteze copii procreati in urma abuzurilor din partea preotilor, desi avortul este strict interzis de Biserica Catolica.


1 Comentariu la Papa Francisc recunoaste abuzurile sexuale la adresa calugaritelor

  1. Mateo Degetel ginecolog terapeut

    Adica preotii barbadeau la greu maicutele iar maicutele pe alta parte ca sclave barbadeau la greu preotii.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!