AcasăNewsPapa Francisc o zice pe sleau: cei care raspandesc stiri false, mananca...

Papa Francisc o zice pe sleau: cei care raspandesc stiri false, mananca rahat!

Adevar zice: “Oamenii au o inclinatie catre coprofilie!”

Coprofilie, carevasazica. Suveranul pontif a atacat dur presa generatoare de stiri inventate si scandaluri, dar si pe cei care le urmaresc.

Adevar zice: “Oamenii au o inclinatie catre coprofilie!”

“Dezinformarea e probabil cel mai rau lucru pe care il poate face mass-media”, spune Papa Francisc, comunicandu-le jurnalistilor ca raspandirea  informatiilor false se aseamana cu starea patologica de coprofilie, insa si “cei care citesc sau urmaresc informatiile lipsite de adevar risca sa se comporte precum coprofagii, oamenii care mananca fecale”.

Papa Francisc(care, printre altele, a studiat si chimia, la Buenos Aires) si-a cerut scuze pentru comparatiile sale, dar le-a considerat deosebit de relevante: “Cred ca mass-media trebuie sa fie clara, foarte transparenta si sa nu cada –fara jignire, in boala numita coprofilie, iar asta inseamna sa transmita mereu despre scandaluri, lucruri urate, chiar daca sunt adevarate. Iar cum oamenii au o inclinatie catre coprofilie, mult rau se mai face”. Mai departe, conducatorul bisericii catolice a considerat un “pacat” metoda politicienilor care folosesc media  pentru a-si denigra adversarii.

author avatar
Bogdan Borcea
590 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger