AcasăNewsPapa Francisc, in Emirate: “Am venit aici ca un frate”

Papa Francisc, in Emirate: “Am venit aici ca un frate”

Papa Francisc, primul suveran pontif din istorie care a pasit pe pamantul din Peninsula Arabica, a participat ieri la o reuniune interreligioasa internationala in Emiratele Arabe Unite, inainte de a oficia astazi o slujba speciala in fata unei multimi uriase de credinciosi, care va reprezenta un eveniment inedit pentru aceasta regiune a lumii.

„Am venit aici ca un frate” – aceasta declaratie a Papei Francisc a fost preluata de toata presa din Emiratele Arabe Unite. Liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lumea intreaga a participat la o intrevedere cu printul mostenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, personalitate politica influenta, care se lauda cu „coexistenta pacifista” intre religiile din tara sa. Suveranul pontif a evocat in cadrul acelei intalniri situatia din Yemen, o tara saraca din Peninsula Arabica, in care se desfasoara cea mai grava criza umanitara din lume, potrivit ONU, din cauza unui razboi cu efecte devastatoare.
In timpul vizitei sale in Abu Dhabi, Papa Francisc a asistat la o ceremonie militara: avioane de vanatoare au survolat uriasul palat prezidential, eliberand pe cer jeturi de fum galben si alb, culorile drapelului Vaticanului. Suveranul pontif i-a inmanat gazdei sale un medalion incadrat, care prezinta o intalnire din 1219, in plina Cruciada, intre Sfantul Francisc de Assisi si sultanul Malik al Kamil in Egipt, considerat un veritabil pilon vechi de 800 de ani al dialogului dintre musulmani si catolici. Printul mostenitor saudit i-a remis Papei Francisc un act notarial, datat din 1963, care oferea un teren pentru construirea primei biserici catolice in Emiratele Arabe Unite.

author avatar
Andrei Coman
126 afisari

1 COMENTARIU

  1. HALE HALE… HALE HALE… VINE PAPA SI LA NOI… HALE HALE HALE HALE
    VINE VINE SI LA NOI!… HALE HALE HALE HALE… MANDRU PAPA MANDRU EEE…
    HALE HALE,,,, HALE HALE IN GRADINA MAICII EEE…
    NANANA NAAAA NANA NANAAA nana na na na na na na…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger