AcasăNewsPapa Francisc ii infiereaza pe mafiotii italieni

Papa Francisc ii infiereaza pe mafiotii italieni

Suveranul Pontif le arata obrazul membrilor Cosa Nostra si 'Ndrangheta: sunt “falsi crestini si poarta moartea in suflet”

Desi  membrii  grupurilor Cosa Nostra in Sicilia si ‘Ndrangheta, in Calabria, se declara oameni foarte religiosi, Suveranul Pontif i-a numit “mafioti falsi crestini”, in cel mai puternic atac la adresa crimei organizate de la venirea sa la Vatican.

Suveranul Pontif le arata obrazul membrilor Cosa Nostra si Ndrangheta sunt falsi crestini si poarta moartea in suflet

„Pentru a nu merge prea departe, haideti sa ne gandim la ceea ce se intampla chiar aici, acasa, in Italia.Ce spuneti despre asa-numitii mafioti crestini? Ei se pot numi crestini dar poarta moartea in sufletele lor si ii fac sa sufere si pe altii”, a spus Francisc in fata oamenilor adunati pentru audienta sa generala saptamanala din Piata Sf. Petru din Roma. Orasul Oppido Mamertina din Calabria a ajuns pe primele pagini ale ziarelor in 2014, dupa ce localnici care purtau o statuie a Fecioarei in cadrul unei ceremonii religioase s-au oprit plini de respect in fata casei liderului mafiot din localitate. In acelasi an, papa a vizitat regiunea Calabria, acuzand clanurile mafiote ca practica „adorarea raului” si se excomunica ele insele din biserica prin actiunile lor. Si papa Ioan Paul al II-lea i-a avertizat in 1993 pe membrii Cosa Nostra ca „intr-o zi vor infrunta dreptatea lui Dumnezeu”, iar gruparea a raspuns dupa cateva luni cu bombardarea mai multor biserici din Roma, inclusiv a bazilicii Sf. Ioan.

author avatar
Bogdan Borcea
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger