Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Papa Francisc ii infiereaza pe mafiotii italieni

Papa Francisc ii infiereaza pe mafiotii italieni

Autor:

Desi  membrii  grupurilor Cosa Nostra in Sicilia si ‘Ndrangheta, in Calabria, se declara oameni foarte religiosi, Suveranul Pontif i-a numit “mafioti falsi crestini”, in cel mai puternic atac la adresa crimei organizate de la venirea sa la Vatican.

 

papa 3 720x480 Papa Francisc ii infiereaza pe mafiotii italieni

Suveranul Pontif le arata obrazul membrilor Cosa Nostra si ‘Ndrangheta: sunt “falsi crestini si poarta moartea in suflet”

“Pentru a nu merge prea departe, haideti sa ne gandim la ceea ce se intampla chiar aici, acasa, in Italia.Ce spuneti despre asa-numitii mafioti crestini? Ei se pot numi crestini dar poarta moartea in sufletele lor si ii fac sa sufere si pe altii”, a spus Francisc in fata oamenilor adunati pentru audienta sa generala saptamanala din Piata Sf. Petru din Roma. Orasul Oppido Mamertina din Calabria a ajuns pe primele pagini ale ziarelor in 2014, dupa ce localnici care purtau o statuie a Fecioarei in cadrul unei ceremonii religioase s-au oprit plini de respect in fata casei liderului mafiot din localitate. In acelasi an, papa a vizitat regiunea Calabria, acuzand clanurile mafiote ca practica “adorarea raului” si se excomunica ele insele din biserica prin actiunile lor. Si papa Ioan Paul al II-lea i-a avertizat in 1993 pe membrii Cosa Nostra ca “intr-o zi vor infrunta dreptatea lui Dumnezeu”, iar gruparea a raspuns dupa cateva luni cu bombardarea mai multor biserici din Roma, inclusiv a bazilicii Sf. Ioan.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!