Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Papa Francisc a inceput o vizita istorica in Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc a inceput o vizita istorica in Emiratele Arabe Unite

Autor:

Francisc, primul papa care viziteaza Peninsula Arabica, a fost intampinat pe aeroportul prezidential din Abu Dhabi de printul mostenitor Mohammed bin Zayed Al Nahyan,  va participa astazi la o conferinta interconfesionala si va celebra marti o mesa uriasa, fara precedent pentru cele sapte emirate din Golful Persic.

 

papa Papa Francisc a inceput o vizita istorica in Emiratele Arabe Unite

Pontiful argentinian, un emisar al tolerantei pe scena lumii islamice

Conducatorul  celor 1,3 miliarde de catolici din intreaga lume se va intalni, totodata, pentru a cincea oara, cu marele imam sunnit al moscheii Al-Azhar, seicul Ahmed el-Tayeb (pe care l-a vizitat in Egipt in 2017), la intrunire sunt asteptate circa 700 de personalitati, printre care lideri ai Bisericilor Catolice Rasaritene si rabini din diferite tari occidentale. O reuniune interreligioasa gestionata de “Consiliul Musulman al Batranilor”, o fundatie prezidata de marele imam. Circa un milion de catolici traiesc in Emiratele Arabe Unite, adica aproximativ 10% din populatie, tara are cel mai mare numar de biserici catolice din regiune (8), iar spre deosebire de alte tari arabe, crestinii din Emirate nu au restrictii in a-si practica religia, chiar daca li se recomanda discretia si evitarea prozelitismului. La  slujba celebrata marti de Papa Francisc pe unul dintre stadioanele din Abu Dhabi au fost distribuite peste 135.000 de bilete, dar se asteapta si sosirea muncitorilor imigranti asiatici, veniti din Filipine si India, astfel auditoriul ar putea sa depaseasca lejer capacitatea stadionului. Vizita Papei in Emiratele Arabe Unite, a 27-a in strainatate, va fi urmata, la sfarsitul lunii martie, de o calatorie in Maroc.  


1 Comentariu la Papa Francisc a inceput o vizita istorica in Emiratele Arabe Unite

  1. Ramurica

    Arabia un exemplu pt Siria. Acolo unde au fost masacrati crestini ortodoxi in masa. De unde Siria era un ex pt Arabia acum au ratat. Tare stirea.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!