AcasăNewsPapa denunta ”tacerea complice” in fata furiei jihadistilor

Papa denunta ”tacerea complice” in fata furiei jihadistilor

Suveranul Pontif a jucat un rol decisiv in dezghetarea relatiilor Cuba-SUA

Suveranul Pontif a prezidat, ieri, la Vatican, messa pascala, eveniment umbrit de recentul masacru al crestinilor din Kenya si de multiplicarea generala a violentelor comise in lume in numele religiei.

Vaticanul este din ce in ce mai iritat ca persecutiile crestinilor nu sunt condamnate mai ferm la nivel international

Jorge Bergoglio, cu fata palida si severa, a celebrat messa pascala sub un baldachin alb, instalat pe treptele din fata Bazilicii Sfantul Petru, eveniment umbrit de masacrul jihadistilor Shabaab impotriva studentilor Universitatii din Garissa, in estul Kenyei, soldat cu 150 de morti.  ”Astazi ii vedem pe fratii nostri nostri persecutati, decapitati si rastigniti pentru credinta lor in Tine (Iisus), in fata noastra si adesea cu tacerea noastra complice”, a afirmat Suveranul Pontif, vineri seara, la finele Drumului Crucii organizat la Colloseum. Ieri, Papa Francisc, in mesajul rostit din loja Bazilicii Sfantul Petru (”urbi et orbi”) a denuntat tragediile si persecutiile care au loc in lume in numele religiei, cerand, in egala masura, comunitatii internationale ”sa nu ramana indiferenta in fata imensei tragedii umanitare din Siria si Irak. Totodata, Sfantul Parinte a evocat acordul incheiat saptamana trecuta la Lausanne in problema nucleara iraniana, ”un pas decisiv catre o lume mai sigura”, denuntand cu aceasta ocazie numarul de arme la nivel mondial si traficantii de armament.

Vaticanul ridica tonul

Sambata, predicatorul Casei Pontificale, preotul franciscan italian Raniero Cantalmessa, a evocat pe cei 21 de crestini copti egipteni asasinati de islamisti in februarie, in Libia, in timp ce ”murmurau numele lui Iisus”. ”Crestinii nu sunt, evident, singurele victime dar nu putem ignora ca sunt desemnati victime din ce in ce mai frecvent in numeroase tari”. ”Cui ii pasa de soarta propriei religii nu poate ramane indiferent”, a spus prelatul, care parea sa se adreseze astfel musulmanilor, potrivit AFP. De altfel, Vaticanul este din ce in ce mai iritat de multiplicarea persecutiilor crestinilor din partea gruparilor islamiste – din Irak, trecand prin Libia, Pakistan sau Nigeria – si ca aceasta situatie nu este denuntata clar de autoritatile occidentale si musulmane. In decembrie anul trecut, Papa Francisc a cerut ”tuturor conducatorilor musulmani din lume, politici, religiosi sau de alta natura sa ”se pronunte clar” impotriva violentei jihadiste. Recent, Suveranul Pontif a reprosat comunitatii internationale ca ”vrea sa ascunda persecutiile impotriva crestinilor”. Potrivit unui editorial din cotidianul La Stampa, ”islamul trebuie sa interzica moscheile care predica terorismul. Prea adesea in spatele condamnarii terorismului de catre lumea musulmana rasuna ecoul unei intelegeri”. Potrivit organizatiei protestante Open Doors, in medie, in fiecare luna 322 de crestini sunt ucisi din cauza religiei lor si 214 de biserici sunt distruse sau vandalizate in special in Africa.

author avatar
Tudor Borcea
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger