AcasăNewsPanica la Washington! Impuscaturi la unitatea care a planuit atacul asupra Siriei

Panica la Washington! Impuscaturi la unitatea care a planuit atacul asupra Siriei

Fortele speciale americane in alerta maxima in urma atacului

Cel putin doi atacatori au deschis focul in centrul de comanda al US Navy, unde s-a elaborat planul de atac asupra regimului lui Bashar al-Assad.

Atacul s-a produs la Cartierul General al Fortelor Navale din Washington, locul unde s-au elaborat pregatirile flotei navale ce se afla in Mediterana pentru operatiunile militare impotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Fortele speciale americane in alerta maxima in urma atacului

Toate fortele de interventie in alerta

Peste zece oameni au fost raniti, dintre care doi ofiteri de politie, si sase au fost ucisi. Aeroportul Reagan din Washington a oprit toate avioanele la sol. Unitatea se afla la doar cinci kilometri de Capitol, ceea ce a pus in alerta toate fortele de interventie, politie, SWAT, FBI etc. Masini blindate, camioane ale fortelor de interventie si pompieri au inconjurat unitatea. Elicoptere ale politiei survolau cladirea unde se presupunea ca inca se afla unul dintre atacatori, in timp ce lunetistii ocupau pozitii pe cladirile din jur. Politia a declarat ca au existat doi atacatori, dintre care unul a fost „pus jos”, fara alte specificatii, daca a fost impuscat sau arestat, iar al doilea a fost neutralizat mai tarziu. Se presupunea ca mai sunt inca doi prin unitate. Cei 3.000 de angajati ai unitatii, civili si militari, au fost sfatuiti sa se adaposteasca. Martorii l-au descris pe unul dintre atacatori ca fiind un barbat de culoare, imbracat in negru, inarmat cu o arma de asalt AR15. In urma cu trei zile, seful Al-Qaida, Ayman Zawahiri a facut apel la „lupii singuratici” sa porneasca atacuri in interiorul Statelor Unite.

Assad isi stabileste un alt program de predare a inventarului chimic

Assad isi dicteaza conditiile

In asteptarea raportului ONU asupra atacurilor chimice de la 21 august, Bashar al-Assad a crezut de cuviinta sa-si dicteze proprii termeni de predare a arsenalului chimic. Ministrul sirian al Informatiilor, Omran al-Zoubi, a declarat ca Guvernul sirian accepta sa predea armele chimice dupa un vot in Consiliul de Securitate al ONU, cand acordul SUA-Rusia „se va transforma in ceva mai concret”! Secretarul american de Stat, John Kerry, acordase o saptamana pentru ca Siria sa predea inventarul complet al arsenalului chimic. Kerry a tinut sa sublinieze ca, „daca Assad nu se conformeaza, toti suntem de acord, inclusiv Rusia, ca vor exista consecinte!”.

author avatar
Adina Mutar
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger