AcasăNewsPanica in spitale din cauza viruslui West Nile

Panica in spitale din cauza viruslui West Nile

Exista temerea ca o parte din sangele care urmeaza sa fie folosit  in spitale sa fie contaminat cu acest virus. Drept urmare, la aceasta ora au loc doar operatiile care nu pot fi amanate, urmand ca intreaga cantitate de sange sa fie testata suplimentar.

Potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, 65 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile in Romania intre1 mai si 15 septembrie. Dintre acestea, sase au decedat: 2 in Ialomita, 2 in Bucuresti si cate 1 in Iasi si Mures. Cele mai multe cazuri de infectare au fost inregistrate in Bucuresti (14) si Braila (12). Celelalte cazuri provin din judetele Galati (6), Ilfov (5), Ialomita (5), Iasi (4), Bacau (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (2), Prahova (2), Constanta, Mehedinti, Mures, Tulcea, Teleorman, Valcea – cate 1 caz. Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Despre West Nile

Virusul a fost desoperit in anul 1937 in districtul West Nile din Uganda, de unde isi trage si numele. In anul 2002, in SUA, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. In mai putin de 1 an, virusul s-a extins in peste 11 state de-a lungul Coastei de Est. Pana atunci, virusul West Nile fusese depistat doar in Africa, Asia, Orientul Mijlociu si extrem de rar in Europa.

author avatar
Catalin Dumitrescu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger