AcasăNewsPanica in puscarii!

Panica in puscarii!

Penitenciarele romanesti sunt deja pline pana la refuz

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) cauta solutii disperate pentru a asigura cazarea, in regim de urgenta, a cetatenilor romani aflati in detentie pe teritoriul altor state si care urmeaza sa fie repatriati peste putin timp.

Penitenciarele romanesti sunt deja pline pana la refuz

Iar numarul acestora nu este deloc unul mic, ultimele aproximari ale specialistilor din Ministerul Justitiei invartindu-se in jurul cifrei de 10 000.

Pleaca doar 400

Primele „transporturi” vor ajunge in tara noastra, cel mai probabil, in luna ianuarie a anului viitor. Iar cei de la ANP, in ciuda tuturor eforturilor depuse, nu au inca o solutie concreta privind viitoarele locuri de detentie a acestora. Situatia este cat se poate de presanta, din moment ce si asa penitenciarele din Romania sunt umplute aproape la refuz. Si nici nu sunt sanse prea mari sa se goleasca.  Pentru ca, in urma intrarii in vigoare a tratatului care prevede ca fiecare detinut sa-si ispaseasca pedeapsa in tara al carei cetatean este, abia se strang vreo 400 de straini din puscariile romanesti care vor fi trimisi pachet in alte state.

author avatar
Florin Marcu
1.658 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger