Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pandele a batut-o pe Gabriela Firea

Pandele a batut-o pe Gabriela Firea

Autor:

Sunt impotriva violentei, indiferent de forma ei. Ma scot din minti chestiile astea cu pumni, cu paruieli, tavaleli si calcat in picioare. Este exact ce i-a facut primarul Florentin Pandele blandei Gabriela. Gabriela Firea si inca vreo doua nume, a caror ordine nu cred ca am s-o invat pe de rost. Nici nu stiu de ce ar trebui. Partea proasta este ca madam Firea si-a meritat-o, fara niciun fel de discutie. Iar Pandele, un tip plin de rafinament si subtilitati masculine, i-a tras-o. Si inca in ce hal.

 

img 8033 Pandele a batut o pe Gabriela Firea

Pandele si Firea, ca de la primar la primar

Nimeni nu se astepta la asa ceva, dar este purul adevar. Stiu ca suna urat, dar si eu sunt hotarat s-o traduc pe Gabi Firea si s-o las cu ochii in soare. Prea a facut-o de oaie. Treaba ei cum s-o descurca, dar nu mai am niciun motiv sa coabitez administrativ cu ea.

Primarul prieten cu Sfanta

Ma mut la Voluntari. Asta, cu atat mai mult cu cat pe 26 octombrie, de Sfantul Dimitrie cel Nou, patronul Bucurestiului, lumea stie ca se pune varza la murat. Traditie-traditie, dar respectul unde e? Pun varza sau ma rog? Pe cand, la Voluntariul ocrotit de Sfanta Parascheva, nu e nicio problema. Sfanta nu se supara daca iti miros mainile a saramura, ca nu e ziua ei. De fapt, de aici a plecat totul. Ca in fiecare an pe vremea asta, Pandele a organizat o alta expeditie religioasa spre Iasi, unde oasele Sfintei pot fi admirate, iubite, intiparite in minte si pupate prin geam de orice credincios din Voluntari. Si zic expeditie, Pandele, pentru ca pelerinajul adevarat este un semn al caintei, se face pe jos si e un drum cu multe opriri pentru rugaciune. Mai arunca si tu un ochi prin dictionare. Sau mai citeste o carte. In fine, din Voluntari au plecat 100 de autocare cu 6.000 de cetateni cucernici. Tocmite legal, cu licitatie in regula. O mica excursie din bani publici. Aici, deja am nedumeriri. Bani publici inseamna ai primariei? Ai lui Pandele, caci si el e persoana publica? Ai institutiilor publice prietene, conduse de persoane la fel de publice si prietene? Chiar nu mai conteaza acum, atat timp cat Pandele si Sfanta zambesc multumiti si se gandesc la licitatia de la anul.

Targ pentru iertarea pacatelor

In fine, incepusem sa zic ca Gabriela Firea a fost batuta de Pandele. Rau de tot. I-a tras-o primarul la prestigiu de i-a umplut imaginea de sange si fracturi. Cu licitatia, cu banii publici – ce naiba am de ma tot leg de asta? – cu primaria, cu credinta, ba chiar si cu statutul lui de independent. Nu stiu de ce Firea nu a urmat aceeasi schema financiara de succes a sotului. Iote ca merge, e buna. Trebuia si ea sa faca macar o sezatoare publica pe tema „Si Sfanta a mers cu RATB”, ca punea lumea botu’. Sa nasca o combinageala, vorba lui Boanchis, cu voucherele pentru biciclete, de exemplu, sa pedaleze credinciosii direct pana la racla. Trebuia sa faca o tabara gratuita pentru studenti in spatele altarului, pe timpul sarbatorilor, sa puna de-o banda unica pentru pacatosi pana la Iasi, sa dea tichete gratuite pentru clantanitul dintilor de frig la coada de pupat moastele sau macar sa fi organizat un targ pentru iertarea ratacirilor lumesti. Vezi, Firea, cum o furi tu de la Pandele? Zici ca e barbata-tu?


3 comentarii to Pandele a batut-o pe Gabriela Firea

  1. Liviana

    Domnule, esti de un umor mai periculos decat o grenada dezamorsata.

  2. xanthu

    n.am inteles nimic din foiletonul dumitale umoristic,..a bätut.o sau nu..prea multe vorbe de duh..de unde unde atita spatiu de scris..nu prea aveti multe de zis si vä intindeti din fleacuri..

  3. George

    Estilovit rău la cap, ai umor cretin, logică de Spitalul 9! Cum de-ai reușit sa te fofilezi de la balamuc?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!