AcasăNewsPana la urma, ce mai e si USL-ul asta?

Pana la urma, ce mai e si USL-ul asta?

Vanduta publicului drept cea mai mare si mai tare alianta realizata vreodata in Romania, USL exista, in realitate, doar in scripte.

Nici macar cei trei lideri ai USL nu pot ajunge la un acord referitor la candidaturi

Pe hartie, USL este o constructie politica formata dintr-un partid (PSD) si o alianta (ACD), care l-a randul ei este formata din doua partide: PNL si PC. Altfel spus, un ghiveci doctrinar de toata frumusetea. Evolutia acestei uniuni demonstreaza insa ca ea e un mare nimic. Si asta pentru ca nu a apucat nici macar sa treaca de primul test electoral si deja paraie din toate incheieturile.

Bucurestiul da tonul

Buba cea mai mare este taman in Capitala. Unde, nu mai  departe de ieri, Crin Antonescu a anuntat ca PSD, PNL, PC sunt la un pas sa mearga cu candidati separati la sectoare. „Daca nu ne intelegem, avem varianta unor candidaturi separate la sectoare”, a afirmat liderul liberal, suparat nevoie mare pe faptul ca PSD nu vrea sa-l sustina pe tovarasul lui, Rares Manescu, la Primaria Sectorului 6. In aceasta situatie, uselistii vor candida impreuna la Primaria Generala si la Consiliul General, dar la nivelul sectoarelor nu va mai exista USL, ci PSD, PNL si PC. Debandada din Capitala se regaseste si in teritoriu, fie ca vorbim de Galati, Valcea, Olt, Cluj, Salaj etc. Aici intalnim chiar mai multe variante de lucru, cu USL la CJ-uri si la primariile mari, in timp ce la primariile mici apar combinatii de gen PNL si PC separat de PSD, PNL si PSD separat de PC sau PNL, PSD si PC, fiecare pe cont propriu. Daca in Bucuresti marul discordiei este Rares Manescu, in judete cauza nemultumirilor sunt conservatorii. „Partid mic, dar cu pretentii mari”, asa cum il caracteriza un lider local al PNL. Concret, acestia, uitand de scorul electoral meschin pe care-l au, dar profitand de faptul ca partenerului lor de ACD, Crin Antonescu, ii place la nebunie sa apara pe la Antene, cer consilieri peste consilieri, candidaturi la primarii si tot asa. Mai mult, cand nu primesc ce vor, reprezentantii PC dau fuga la centru sa se planga la liderii partidului, amenintand ca rup Uniunea. Doar ca nu prea au ce sa rupa, ca oricum USL e o alianta facuta doar din gura.

[poll id=”243″]

author avatar
Victor Paun
591 afisari

3 COMENTARII

  1. USL e o adunatura de mafioti ce lupta pentru interesele lor materiale. In fruntea lor , este un turnator la securitate ,Felix Voiculescu , care ii dirijeaza ca pe pe niste marionete pe Poanta si Crin -Porumbacu. Pacat de PNL care a ajuns pe mana unui repetent, incult , inconjurat de niste turnatori la secu ; Rosca Stanescu, Ghise, Quintus, etc.

  2. Crede-ti ca mai facea alianta Antonescu cu Voiculescu daca nu aparea pe sticla la antena3 cel mai penibil politician pe care la avut PNL pina acum este un mic Hitler ,uitati-va la el cita rautate si cruzime poate dezvolta acest om ,crede-ti oare ca acest individ daca va iesi presedinte va face ceva nici vorba Basescu este mic copil pe linga el mai bine il votez pe Dan Diaconescu ca ori cum este penibil decit pe acest om diabolic

  3. O amestecäturä politică derivată din FSN care nu se poate crea decât un dezastru permanent României. USL este o construcţie pe baza PSDului care detine peste 70% electorat in interiorul USL, un partid condus in umbră de Iliescu, Năstase si alţi ciocoi care l-au fondat şi responsabili de nenorocirea acestei ţäri după 89’. Ce e mai räu USL a devenit refugiul ”penalilor” care fug de justitie si se ascund in ALIANTÄ jucind rol de victime ale regimului Bäsescu având tupeul de a pretinde că lor trebuie să li se ierte totul cä au trecut de partea poporului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger