AcasăNewsPamantul s-a miscat in mai multe randuri in Noua Zeelanda, in decurs...

Pamantul s-a miscat in mai multe randuri in Noua Zeelanda, in decurs de cateva ore (VIDEO)

Cutremurul deosebit de puternic produs deunazi, in Noua Zeelanda, cu magnitudine 7.8, nu a fost singura miscare telurica inregistrata de aparatele seismologilor pe teritoriul tarii insulare.

Astfel, putin dupa miezul noptii trecute, ora locala s-a produs un seism de 6.5 grade pe Richter, despre care specialistii de la Institutul american de Geologie au anuntat a fost inregistrat la 38 de kilometri de localitatea Kaikoura, fiind un cutremur de suprafata, produs la doar 10 kilometri adacime.

[youtube]RJeEAPTBPQg[/youtube]

Cutremurul respectiv a fost urmat de un altul, foarte posibil o replica, avand in vedere ca s-a produs la cateva zeci de minute distanta, a avut 5.2 grade si a avut epicentrul la peste 40 de kilometri de localitatea mentionata. Ulterior, la distante de cateva ore, au mai avut loc seisme, unele dintre ele replici, cele mai puternice avand 5.4 si, respectiv, 5.8 grade. Privind lista afisata pe site-ul USGS, observam ca sirul miscarilor s-a oprit la ora 7.21 UTC, adica dupa ora 9, dimineata, ora Romaniei, cu un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter.

Pana la momentul de fata, se stie ca seismul initial, cel de 7.8 grade pe Richter, produs la 180 de kilometri de Christichurch si aproape de Kaikoura, oras cu aproape doua mii de locuitori, a provocat decesul a doua persoane, dar si pagube materiale semnificative.

[youtube]OdHWHcYmkxM[/youtube]

215 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aici castigi bani pas cu pas! Proiect B: 100% convenabil! Numai pentru lideri! Vrei sa incepi o afacere cu tinta Hollywood? Suntem multi, deci functioneaza! Castigi bani cu cel mai socant subiect de film! Si tu poti reusi alaturi de noi! Proiect B: 100% original! Pentru ca vrei sa te ajutam! Proiect B: siguranta si seriozitate! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger