AcasăNewsPalazzo de vanzare, 15.000 de euro metrul patrat

Palazzo de vanzare, 15.000 de euro metrul patrat

Cladirea cu cinci etaje are doua fatade vizibile de pe apa

Unul din cele mai frumoase palate venetiene a fost scos la vanzare. Cladirea, care dateaza din secolul al XV-lea, are peste 6000 de metri patrati.

Cladirea cu cinci etaje are doua fatade vizibile de pe apa

La o aruncatura de bat de celebrul Canal Grande, superba cladire isi cauta acum noi proprietari. Potrivit agentiei imobiliare Lionard, care supervizeaza vanzarea, cei 6125 de metri patrati locuibili s-ar putea transforma intr-un complex hotelier de mare lux. Palatul, care a fost locuit numai de particulari, a apartinut unor importanti membri ai regalitatii si aristocratiei venetiene, cum ar fi ducele de Urbino, Francesco Maria delle Rovere.

Palatul este realizat in stil predominant gotic

Insa pana la o transformare mai este drum lung, noul proprietar va trebui sa faca importante lucrari de restaurare, chiar daca edificiul a beneficiat de astfel de lucrari in vechime, mai exact in 1874, lucrari conduse de arhitectul Giovanni Batista Meduna, si si-a pastrat intact farmecul venetian. Asta fara a mai socoti pretul metrului patrat din jurul Canal Grande, care frizeaza 15.000 de euro. Cu cei peste 6000 de metri patrati, pretul de vanzare al palatului poate da ameteli si celor cu portofele cat lada de zestre.

Interioarele sunt decorate pe masura ambitiilor aristocratiei venetiene

Evident, fara a mai calcula costul lucrarilor de renovare. Expertii apreciaza ca palatul este unul dintre cele mai frumoase cladiri din orasul dogilor. Cladirea a adapostit si faimoasa opera a pictorului italian Giorgione, ”Furtuna”, realizata intre anii 1500 si 1510, expusa astazi la Galeriile Academiei din Venetia. In 1875, proprietarul palatului, printul Giusseppe Giovannelli, a cumparat pictura, care a ramas in palat pana in 1932, dupa care a fost vanduta de familia Giovannelli statului italian cu 5 milioane de lire.

Lucrarile de restaurare vor costa o avere

Principala fatada a palatului, vizibila de pe apa, a fost construita in stil gotic, a doua, ce poate fi admirata tot de pe apa, are aproximativ 40 de metri lungime si este un amestec de stiluri din mai multe epoci. La intrare, o curte centrala de 700 mp ii intampina pe oaspeti, in timp ce la primul etaj se afla un hol de 825 mp, de fapt o imensa sala de receptie spre care dau apartamentele.

author avatar
Catalin Dumitrescu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger