AcasăNewsPaddock, batranelul cartofor cu 34 de pusti

Paddock, batranelul cartofor cu 34 de pusti

Poliția a găsit un arsenal în locuința lui Paddock din Mesquite

Profilul lui Stephen Paddock , ucigasul din Las Vegas, ii intriga pe anchetatori. Un sexagenar bogat, amator de poker si de taco, un barbat banal si discret dar care si-a pregatit atentatul ca un ucigas profesionist.

Poliția a găsit un arsenal în locuința<br >lui Paddock din Mesquite

Autorul celui mai sangeros atac din istoria recenta a SUA ducea o viata linistita in Mesquite, un orasel cu 18.000 de locuitori din Nevada, aflat la 120 km de Las Vegas, intr-un cartier de pensionari. Potrivit fratelui sau, Eric, Stephen Paddok era total necunoscut politiei. Totusi, si-a pregatit atent atacul. In camera sa de hotel, au fost gasite 16 arme de diferite calibre, majoritatea arme de asalt, unele avand lunete.

Criminalul Paddock

In masina sa a fost gasit nitrat de amoniu, o substanta care poate folosi la prepararea explizibililor. La domiciliul sau, echipele SWAT au descoperit alte 18 arme, mii de gloante si kilograme de nitrat de amoniu.

Fratele : Suntem stupefiati

Erik Paddock afirma ca nu-si poate explica gestul fratelui sau, pe care l-a descris ca un om linistit, iubitor de croaziere, dar amator de poker online sau in cazinourile din Las Vegas. ”Odata mi-a trimis un mesaj spunand ca a castigat 250.000 de dolari la cazino”.

Erick<br >Paddock<br >spune că<br >fratele<br >său nu are<br >legătură<br >cu nicio<br >grupare<br >teroristă

”Suntem stupefiati, nu avea nici o legatura cu organizatii politice, teroriste sau religioase, il cunosc de 57 de ani”, a declarat Erik. Fost contabil, Stephen Paddock avea un brevet de pilot si un permis de vanator eliberat de Alaska. Detinea doua case in Nevada, una in Mesquite si alta in Reno-alt oras dedicat jocurilor de noroc si divertismentului. Vecinii sai l-au descris ca pe un barbat linistit si discret.

Tatal, spargator de banci

Pe de alta parte, tatal lui Stephen, Patrick Paddock, a fost un spargator de banci foarte cunoscut in 1960, fiind pe lista celor mai cautati 10 infractori de catre FBI.

Patrick Paddock

Cautat de agentii federali, Patrick Paddock s-a folosit de diverse nume (Benjamin Hoskins, Bruce Ericksen) dupa ce a evadat dintr-o inchisoare federala din Texas, dupa ce fusese condamnat, in 1961, la 20 de ani. Un afis „Wanted” avertiza ca Paddock senior a fost „diagnosticat ca psihopat”, are „tendinte suicidare” si ca „ar trebui considerat inarmat si foarte periculos”. Erick afirma ca Stephen si alt frate, Patrick, au fost crescuti de mama lor si ca nu au avut legaturi cu tatal.

Recrut jihadist?

Atacul sau a fost revendicat de ISIS care ieri i-a dezvaluit si numele de combatant, Abu Abdul Bar Al-Amrekini. ISIS a afirmat ca Paddock se convertise la islam dar FBI a informat ca nu a identificat pana acum nici o legatura a acestuia cu gruparea terorista. De altfel, profilul lui Stephen Paddock este departe de cele ale recrutilor traditionali ai ISIS, care l-a evocat pe Paddock drept ”un martir” care ”Allah sa-l accepte, a deschis focul asupra publicului unui concert, de la fereastra camerei de hotel, pana si-a epuizat munitia”. Paddock s-a sinucis inainte ca trupele SWAT sa ajunga la el. Insa aceasta revendicare le lasa , deocamdata, sceptice pe autoritatile americane. CIA a avertizat, intr-un comunicat, asupra ”concluziilor pripite”, incovand desfasurarea anchetei. Seriful din Las Vegas, Joseph Lombardo, a evocat un ”lup singuratic” si un ”psihopat” dar a refuzat, la randul sau, sa admita o pista terorista ISIS.

500 de gloante pe minut

Martorii au evocat o veritabila ploaie de gloante, dintr-un extract video rezultand 90 de focuri in 10 secunde, impuscaturile durand cateva minute. Aceasta cadenta de tragere (500 de gloante pe minut) este apropiata de cea a unei mitraliere M-16. Or, vanzarea de arme automate persoanelor particulare este interzisa din 1986 in SUA.Experti avanseaza ipoteza ca Paddock avea o arma automata care nu o raportase autoritatilor sau si-a modificat o arma semi-automata AR-15, cumparata legal, pentru a putea trage mai repede, cu ajutorul unui dispozitiv care functioneaza pe principiul manivelei si care poate fi legat de tragaciul armei, marindu-se substantial cadenta de tragere. Aceste dispozitive sunt ilegale dar in Nevada nu sunt restrictionate.

author avatar
Tudor Borcea
451 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger