AcasăNewsPact intre Guvern si FMI: clauzele abuzive, pastrate in contractele de credit...

Pact intre Guvern si FMI: clauzele abuzive, pastrate in contractele de credit

Facturile URIAŞE la utilităţi i-ar putea duce pe români la falimentul personal! Ratele la bănci sunt "Everestul"

Noul Cod de procedura civila prevede eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, dar bancile vor profita in continuare de aceste clauze, deoarece asa au hotarat FMI si Guvernul.

Romanii vor plati in continuare bancilor comisioane grase

Codul de procedura civila va intra in vigoare de la 1 februarie 2013 si prevede, printre altele, punerea in aplicare a reglementarilor de modificare a Legii 193/2000, referitoare la clauzele abuzive din contractele de creditare (comisioane umflate, dobanzi majorate fara anunt prealabil etc.). Concret, se prevedea ca, daca Protecta Consumatorului initiaza o actiune impotriva unei clauze dintr-un contract de creditare, iar instanta stabileste ca acea clauza e abuziva, ea va fi eliminata din toate contractele de imprumut. Numai ca aceasta prevedere nu se va aplica. Conform unei variante a scrisorii de intentie, Guvernul s-a angajat in fata FMI ca va evita aplicarea initiativelor legislative ce ar submina disciplina de creditare si, referindu-se in mod expres la clauzele abuzive, a subliniat ca acestea vor fi pastrate in toate contractele de creditare.

Ei au batut bancile

Un client al BCR din Vrancea platea la un credit in euro o dobanda  fixa de 6,95%/an, dar s-a trezit ca aceasta a urcat la 10%/an.  A dat in judecata BCR si a castigat, iar acum plateste doar 3%/an. La fel a procedat si fotbalistul de la U Cluj, Daniel Munteanu, care  obtinut, prin decizie irevocabila, plata unei dobanzi de 2%/an.

author avatar
Arpad Dobre
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger