Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pachebotul Reginei Angliei, hotel plutitor in Dubai

Pachebotul Reginei Angliei, hotel plutitor in Dubai

Autor:

Este vorba de faimosul vas de croaziera Queen Elizabeth 2 (QE2), transformat intr-un hotel de lux, la zece ani dupa ce emiratul  din Golful Arabiei  l-a cumparat cu 100 de milioane de dolari.

 

vas 1 Pachebotul Reginei Angliei, hotel plutitor in Dubai

Dupa ce a navigat in jurul lumii de 25 de ori, vasul de croaziera Queen Elizabeth 2 ii va gazdui pe vizitatorii emiratului din Golful Arabiei

Considerat printre cele mai frumoase vase din lume, pachebotul are o vechime de 40 de ani si a fost cumparat de compania de stat Dubai Wolrd de la Cunard Line in 2007, insa planurile au fost amanate de criza financiara din 2008. In prezent, QE 2, ancorat in portul Mina Rashid,  a fost renovat conform designului original, de la covoare, la sala de teatru sau la meniurile care propun preparate din zilele de glorie ale ambarcatiunii.  ”QE2 este cunoscuta in toata lumea pentru faima sa si simbolurile pe care le reprezinta”, a spus la inaugurare Hamza Mustafa, CEO al PCFC Hotels, filiala a companiei Dubai World, proprietara ambarcatiunii. Queen Elizabeth 2 a fost lansat la apa in 1969 si a navigat in jurul lumii de 25 de ori, transportand peste 2,5 milioane de pasageri. In noua sa forma, vasul are 1.300 de camere, care pot fi inchiriate pentru sume cuprinse intre 200 si 15.000 de dolari, un muzeu si 13 restaurante si baruri. “Chiar daca am pastrat totul asa cum era in 1969, oaspetii beneficiaza de cea mai avansata tehnologie disponibila in industria de turism din Dubai. Spre exemplu, poti controla totul cu ajutorul telefonului, inclusiv procedeul de check-in, cheia de la camera, luminile si televizorul”, a spus Kenneth Todd, director de vanzari la PCFC Hotels. Dubai este cel mai vizitat oras din Orientul Mijlociu, cu peste 15 milioane de turisti in 2017, iar autoritatile isi pun sperante ca Queen Elizabeth 2 sa impulsioneze aceasta industrie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!