AcasăNewsPacea lui Dragnea

Pacea lui Dragnea

Indiferent ce i-a aratat Badalau lui Dragnea in trecut, liderul PSD ii arata astazi usa fostului sau adjunct

Dupa ce s-a vazut cu sacul numit guvern urcat in caruta, Liviu Dragnea a purces la matrasirea/izolarea elementelor dusmanoase lui din PSD.

Indiferent ce i a aratat Badalau lui Dragnea in trecut liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> ii arata astazi usa fostului sau adjunct

Dupa cum bine se stie, Niculae Badalau deschide lista neagra intocmita de Dragnea cu ocazia rebeliunii Tudose. Fiind presedinte executiv al partidului, Badalau nu poate fi zburat din functie fara organizarea unui congres, dar poate fi in schimb marginalizat total si lasat fara nicio atributie. Exact asta a si facut Dragnea: i-a informat pe pesedisti ca Badalau este acum un paria si l-a scos pe acesta din conducerea Senatului. Iar cum Dragnea stie ca PSD-ul nu mai reprezinta pentru el un teren ferm, ci unul plin de nisipuri miscatoare, l-a momit pe alt dizident, Adrian Tutuianu, cu functia de vicepresedinte al Senatului proaspat eliberata de Badalau. Miscare cu adevarat inteligenta care nu numai ca-i taie din aripi lui Badalau dar si baga raca intre acesta si Tutuianu, demonstrand astfel ca Dragnea si-a facut bine lectiile si aplica regula de aur: ”dezbina si conduce”.

Tudose si Ciolacu, rupti de pesedistii sutinatori

Dragnea a aplicat tot principiul dezbinarii si in cazul celor doi capi ai ultimei revolte, Mihai Tudose si Marcel Ciolacu. Care, desi au mobilizat in jurul lor suficienti social-democrati cat sa-i zgaltiie tronul lui Dragnea, nu vor fi pedepsiti pe motiv ca ”au fost manipulati”. Motiv de-a dreptul ridicol, filmul in care Tudose si Ciolacu joaca rolul de prospaturi politice naive si usor de dus de nas fiind doar un SF de prost gust. Miscarea in sine este insa una geniala din moment ce Dragnea nu a facut altceva decat sa le taie celor doi craca de sub picioare. Respectiv sa-i indeparteze de ei pe toti pesedisti care i-au sustinut, pesedisti care se vad acum sanctionati in timp ce liderii pentru care au riscat sunt bine merci. Iar odata destramata tabara construita in jurul lui Tudose si Ciolacu, pot sa fie sacrificati si ei. Sau poate nu, daca plecam ureche la social-democratii mai sceptici. Unii care spun ca ”serviciile” nu pot lipsi din niciun scenariu politico-dambovitean, motiv pentru care se tem ca Tudose si Ciolacu scapa ieftin doar pentru ca Dragnea nu se poate atinge de ei. Ceea ce, extrapolat, ar insemna si ca PSD nu a reusit sa scape de ”statul paralel” nici adapostit sub fusta doamnei Viorica -Vasilica.

Ecaterina Andronescu, prea barbata pentru liderul PSD

Desi este la mare cinste si inregistreaza zilnic noi victorii (si numiri), cruciada feminina declansata in PSD nu a ajutat-o cu nimic pe Ecaterina Andronescu. Dimpotriva, dupa ce a ratat la mustata (la mustata lui Dragnea, evident) functiile de premier si de ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu a pierdut si ce-a avut, respectiv sefia Comisiei de Educatie din Senat. Sefie preluata de o adevarata lumina a educatiei si invatamantului – celebrul agramat Liviu Pop. Nu se stie inca daca Dragnea l-a ales tocmai pe Pop pentru a-i face sange rau in plus singurei femei aflata pe ”lista neagra” sau pur si simplu s-a redus drastic numarul pesedistilor capabili sa se exprime corect si coerent in strabuna noastra limba.

author avatar
Simona Badulescu
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger