Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » OUG. Plata CASS, eliminata pentru cei cu indemnizatie de crestere a copilului, dar nu numai

OUG. Plata CASS, eliminata pentru cei cu indemnizatie de crestere a copilului, dar nu numai

Autor:

Cabinetul Dancila a decis eliminarea platii Contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru beneficiarii de indemnizatie crestere a copilului, dar si de indemnizatie acordata pentru concediului de acomodare in urma unei adoptii.

 

medicamente2 350x266 OUG. Plata CASS, eliminata pentru cei cu indemnizatie de crestere a copilului, dar nu numaiO hotarare in acest sens a fost luata, prin adoptarea unei Ordonante de Urgenta, din cate anunta, miercuri, Ministerul Muncii. Demersul vizeaza “eliminarea prevederilor referitoare la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevazut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizatie pe perioada concediului de acomodare prevazuta de Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei. Aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asigurati fara plata contributiei, avand acces la serviciile de sanatate prevazute de Legea nr.95/2006″. Totodata, din comunicatul institutiei conduse de catre Lia Olguta Vasilescu rezulta ca “in cazul drepturilor la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, a drepturilor de ajutor social si a celor de concediu de acomodare si indemnizatie aferente, stabilite pana la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se asigura de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pana la 31 martie 2018″.

Nu in ultimul rand, se precizeaza ca OUG-ul “mai prevede ca sumele reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, pentru drepturile aferente perioadei pana la 31 decembrie 2017, sa nu se mai recupereze, masura fiind luata tinand cont de categoria de beneficiari care prezinta vulnerabilitate crescuta atat pentru sanatate, dar si economica”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!